Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

C Seed M1: Uppfällbar lyx-TV

Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.

Av / 2021-03-09 - 14:01
C Seed M1: Uppfällbar lyx-TV

Det råder ingen brist på extrema TV-apparater just nu. Flera tillverkare har lanserat nya modeller med den avancerade MicroLED-tekniken som gör det möjligt att bygga enormt stora skärmar. Genom att montera ihop flera MicroLED-moduler kan man få en bild som bokstavligt talat fyller en hel vägg! Men tänk om man vill ha en jättestor TV som inte får synas. Hur gör man då?

C Seed M1 – Hopfällbar MicroLED-TV

Om du har råd kontaktar du C Seed. Det österrikiska företaget har specialiserat sig på lyxiga AV-produkter och nu har de utvecklat en motorstyrd MicroLED-TV som kan fällas ihop och stuvas undan i golvet när den inte används!

C-SEED-M1-Unfolding-1-989x421 C-SEED-M1-Back-989x556
<
>
Foto: C Seed

C Seed M1 består av 5 individuella ”skärmblad” som kan vikas ihop och sänkas ner i golvet. När TV:n står uppfälld har den en 165-tums bild med en 4K-upplösning.

Läs också Den här TV:n kan gömma sig LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.

Att göra en sådan TV-funktion kräver givetvis en stor portion ingenjörskonst och precision – inte minst när det gäller att skapa en sömlös bild utan synliga fogar. C Seed hävdar dock att de har åstadkommit detta, bland annat genom att en teknik de kallar för Adaptive Gap Calibration (AGC) som kompenserar för eventuella ljusförluster vid fogarna

M1 TV har för övrigt ett 2.1-ljudsystem som är dolt i TV-ramen och basen. Vill du ha surroundljud så fixar C Seed nog det också.

Här är en video där man får en skymt av produktionen på C Seed-fabriken i Wien, Österrike.

Priset då?

En specialbyggd TV bestående av sofistikerade MicroLED-moduler, ramar, motorstyrning och allting blir naturligtvis inte billig. Priset för M1 är 400 000 dollar plus montering. Och man får nog räkna med en del installationskostnader, i synnerhet som TV:n ska byggas in i golvet!

Fast vad är väl 4 miljoner om man kan ha den största TV:n i kvarteret?

Det här är förresten inte första gången som C Seed har byggt en TV av den mer extrema sorten. De har också gjort en 201-tummare för utomhusbruk! Något för sommarstugan, kanske?

Läs också Nu kommer mega-skärmarna! LG visar upp både små och stora TV-apparater på CES 2021, men den här tar priset.
Läs också Samsung lanserar 110-tums storskärm med microLED-teknik Här är senaste nytt på TV-fronten från Samsung: MicroLED i 110 tum!
Läs också 400 tum! Blir det större? Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen