Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

Video: Tesla Cybertruck-bogserar en SpaceX raketmotor

En 1 600 kg tung SpaceX Raptor-raketmotor är ingen match för den gigantiska pickupen.

Skrivet av / 2023-10-09 - 18:56
Video: Tesla Cybertruck-bogserar en SpaceX raketmotor

Det är användaren bakom YouTube-kanalen Starship Gazer som den 3 oktober hade sin kamera riktad mot en Tesla Cybertruck som drog en kolossal raketmotor på en släpvagn.

Enligt beskrivningen av videon nedan var det en vakuum-motor tillhörande en Starship Raptor som den helelektriska pickupen drog bakom sig, ett monster som enligt uppgift väger cirka 1 600 kg (3 500 pund) i sin standard Raptor 2-version.

Eftersom pickupen uppges kunna dra närmare 6 500 kilo är vikten på raketmotorn naturligtvis ingen match, men detta är – såvitt vi vet – första gången som en Cybertruck har tagit sig an uppgiften att dra en raketmotor från SpaceX. Det kommer förmodligen inte att vara den sista, eftersom de två företagen har samma grundare och huvudägare, Elon Musk. De två är därför naturliga partners, där så är lämpligt.

Vilken version av Tesla Cybertruck?

Vi vet inte om Cybertruck i videon är en förproduktionsmodell, eller om den är i kategorin ”produktionsbekräftad”, eftersom vi inte ser registreringsnumret. Vad som är klart är dock att vi ser de karakteristiska svarta navkapslarna, som först dök upp på prototypen 2019, innan de fick sin stund i rampljuset när de flög iväg på en motorväg i Kalifornien.

Den heltäckande LED-baklyktan är också på plats, tillsammans med de välbekanta triangelformade sidospeglarna och den gigantiska enarmade vindrutetorkaren.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart behöver du inte ladda din elbil

Tesla Cybertruck äntligen ute på vägarna

Mercedes redo med första snabbladdningsstationen i Europa

Se den elektriska hojen i Göteborg

Världens första i sitt slag

Elbil från... Xiaomi.

Blir väldigt billig

Ny Segway elsparkcykel

Här är Volkswagens första eldrivna kombi

Rivians "bus eller godis"

Honda, Lexus och Toyota visar upp framtidens elbilar

Dynaudio i prisvärd elbil

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen