Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

Segway-Ninebot eKickScooter E2 Pro D

Kraftfull elsparkcykel tar dig 35 kilometer och kan hittas med mobilen

Skrivet av / 2023-11-11 - 11:11
Segway-Ninebot eKickScooter E2 Pro D

Elsparkcyklar har blivit ett vanligt inslag i stadsbilden och oavsett vad vi tycker om hyrcyklarna så har det blivit alltmer vanligt att i stället äga en. För kortare sträckor är de onekligen ett smidigt och billigt transportsätt.

Foto: Segway-Ninebot

Nu släpper Segway-Ninebot sin nya modell eKickScooter E2 Pro D som har en del fiffiga lösningar. Som att den är spårbar via Apples Hitta-nätverk så att man hitta sin försvunna elsparkcykel på iPhone, iPad och Mac. För den dagliga hanteringen finns den egna appen där man kan se tidigare resor, övervaka batteriet och justera körinställningarna.

Läs också Elsparkcykel i tungviktsklassen Segway KickScooter P65 är av bergfast kvalitet, ger en utmärkt körupplevelse med hög säkerhet. Men den är stor, tung och dyr, och därför bara för de mest dedikerade.

Elsparkcykeln har dessutom ett intelligent Traction Control-system som ska motverka sladdar på halt underlag eller grus, vilket annars är ett problem. Den har dessutom inbyggda blinkers för att undvika olyckor i stadstrafik, vilket vi applåderar. För mer komfort och mindre underhåll har den stora 10-tums slanglösa däck.

Foto: Segway-Ninebot

Prestandamässigt har den ett 275 watt batteri, vilket sägs ge en räckvidd på upp till 35 kilometer vid 20 km/h (Standard- och Sport-läge). Den ska inte heller tappa orken i uppförsbackar, då 720 watts-bakhjulsmotorn ska klara lutningar på upp till 18 procent.

Pris och tillgänglighet

Segway-Ninebot eKickScooter E2 Pro D förväntas i lager i slutet av året, innan jul förmodar vi, och har ett rek pris på 4 699 kronor.

Fler tester av elsparkcyklar

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart behöver du inte ladda din elbil

Tesla Cybertruck äntligen ute på vägarna

Mercedes redo med första snabbladdningsstationen i Europa

Se den elektriska hojen i Göteborg

Världens första i sitt slag

Elbil från... Xiaomi.

Blir väldigt billig

Ny Segway elsparkcykel

Här är Volkswagens första eldrivna kombi

Rivians "bus eller godis"

Honda, Lexus och Toyota visar upp framtidens elbilar

Dynaudio i prisvärd elbil

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen