Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu kommer i-Pace som 2021-modell

Jaguar uppgraderar sin eleganta elbil.

Alla bilar brukar uppdateras mitt i livscykeln och nu avslöjar Jaguar detaljerna om nästa års version av i-Pace. Som vi har berättat tidigare kan bilen utrustas med trådlös laddning och i vårt grannland Norge jobbas det redan på ett projekt där i-Pace-taxibilar i Oslo ska utrustas med induktionsladdning.

2021-modellen uppgraderas på flera områden. Bland annat får den snabbare 11 kW-laddare och en möjlighet att ansluta till trefasström. Den får också Jaguar Land Rovers geniala 3D-kamera som ger 360-graders sikt runt hela bilen.

Nytt infotainmentsystem

På insidan får i-Pace ett nytt infotainmentsystem med trådlös laddning, uppdateringar över nätet och Apple CarPlay som standard. Pivi Pro kallas det, och förutom att vara snabbare och mer funktionellt så ska systemet vara bättre på att navigera mellan laddstationer. Till exempel ska föraren få information om laddtillgänglighet och pris.

Annons

Bilen är utrustad med en headup-visning på vindrutan och föraren har en 12,3-tums (konfigurerbar) skärm framför sig.

Meridian-ljud

i-Pace kan fortfarande levereras med ljudanläggning från Meridian, ett 3D-surroundsystem med Trifield-ljud som ska ge ett omslutande ljud i hela kupén med hjälp av hela 16 högtalare och en subwoofer.

Räckvidd och batterikapacitet har inte heller ändrats i 2021-modellen.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.