SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Nu kan du köpa en Tesla Model 3 utan tak – men du måste köpa den från USA.

Vem vill inte ha en Tesla-cabb?

En elbil är egentligen perfekt som cabriolet. Man kan njuta av naturen, tystnaden, fågelkvitter och doften av nygrillad mat när man glider fram utan att bränna vare sig diesel eller bensin.

Tyvärr är möjligheterna att få en elbil utan tak små, bortsett för nya Fiat 500e. Annars får man leta runt på begagnatmarknaden efter en Tesla Roadster om man vill köra både taklöst och miljövänligt.

Eller så kan man lyfta luren till Newport Convertible Engineering och beställa en Tesla Model 3, eller Model S, med tygtak.

Läs också om Tesla Model 3 Premium Sound

De håller till i Huntington Beach, Kalifornien – var annars? – och har sysslat med cabriolet-konvertering sedan 1983. Så de har viss erfarenhet när de klipper av taket på en Tesla och gör en cabb av den. Och det känns ju betryggande.

Läs också: Här är 25 elbilar med rejäla stereoanläggningar

De gjorde Model S taklös redan 2014 men nu kan du alltså få din egen cabriolet-version av Model 3.

Hur estetiskt fulländat är blir med tygtak på en Model 3 kan ju alltid diskuteras, men av bilderna att döma så är merparten av silhuetten på Model 3 bevarad.

Bakdörrarna är intakta men bakluckan har byggts om för att bereda plats åt tygtaket när det fälls ner. B-stolpen är förstärkt med en tvärgående balk för att bevara styvheten någorlunda – och garanterat även för att uppfylla säkerhetskraven.

Men det kostar en slant. Först måste man ha en Model 3. Sedan måste den skickas till gänget på Newport för att göra konverteringen. Och det kostar ungefär 30 000 dollar, alltså 300 000 kronor. Och så ska ju bilen skickas till Sverige … Fast då har man å andra sidan en ganska så speciell Tesla som säkert kommer att få folk att vända sig om på vägarna.

Jobbet påstås ta två till tre månader och inkluderar också förstärkning av karossen, vilket är absolut nödvändigt om man ska kunna öppna dörrarna bilen utan att den rasar ihop.

För 39 000 dollar får man ett komplett paket, då får man en helt elektrisk cabb av världens mest sålda elbil som sticker ut i mängden av alla grå Teslor.

Så här ser Tesla Model S ut som cabb, som jämförelse:

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Mercedes EQC med Burmester Surround Sound System

  Riktpris: 30000 kr Ljudet av tystnad

  Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System

  Riktpris: 55400 kr 625 hk och 1 500 watt

  Polestar 2

  Riktpris: 659000 kr Nästa elektriska storsäljare

  Honda e

  Riktpris: 400000 kr Teknikfest på fyra hjul
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.