TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Nu kan du köpa en Tesla Model 3 utan tak – men du måste köpa den från USA.

Vem vill inte ha en Tesla-cabb?

forfatter
Publicerad 2020-06-06 - 10:41

En elbil är egentligen perfekt som cabriolet. Man kan njuta av naturen, tystnaden, fågelkvitter och doften av nygrillad mat när man glider fram utan att bränna vare sig diesel eller bensin.

Tyvärr är möjligheterna att få en elbil utan tak små, bortsett för nya Fiat 500e. Annars får man leta runt på begagnatmarknaden efter en Tesla Roadster om man vill köra både taklöst och miljövänligt.

Eller så kan man lyfta luren till Newport Convertible Engineering och beställa en Tesla Model 3, eller Model S, med tygtak.

Läs också om Tesla Model 3 Premium Sound

De håller till i Huntington Beach, Kalifornien – var annars? – och har sysslat med cabriolet-konvertering sedan 1983. Så de har viss erfarenhet när de klipper av taket på en Tesla och gör en cabb av den. Och det känns ju betryggande.

Läs också: Här är 25 elbilar med rejäla stereoanläggningar

De gjorde Model S taklös redan 2014 men nu kan du alltså få din egen cabriolet-version av Model 3.

Hur estetiskt fulländat är blir med tygtak på en Model 3 kan ju alltid diskuteras, men av bilderna att döma så är merparten av silhuetten på Model 3 bevarad.

Bakdörrarna är intakta men bakluckan har byggts om för att bereda plats åt tygtaket när det fälls ner. B-stolpen är förstärkt med en tvärgående balk för att bevara styvheten någorlunda – och garanterat även för att uppfylla säkerhetskraven.

Men det kostar en slant. Först måste man ha en Model 3. Sedan måste den skickas till gänget på Newport för att göra konverteringen. Och det kostar ungefär 30 000 dollar, alltså 300 000 kronor. Och så ska ju bilen skickas till Sverige … Fast då har man å andra sidan en ganska så speciell Tesla som säkert kommer att få folk att vända sig om på vägarna.

Jobbet påstås ta två till tre månader och inkluderar också förstärkning av karossen, vilket är absolut nödvändigt om man ska kunna öppna dörrarna bilen utan att den rasar ihop.

För 39 000 dollar får man ett komplett paket, då får man en helt elektrisk cabb av världens mest sålda elbil som sticker ut i mängden av alla grå Teslor.

Så här ser Tesla Model S ut som cabb, som jämförelse:

Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Grymma Morgan får ljud från Sennheiser Morgan är sann brittisk bilkonst. Och nu får de ljudanläggning från självaste Sennheiser. Först ut är Plus Four och Plus Six.
Volvo EX90 ny lyx-SUV lanserad och prissatt Volvos flaggskepp kan beställas nu och levereras 2024
2023 Audi e-tron får längre räckvidd - och nytt namn Uppföljaren till Audi e-tron får längre räckvidd, snabbare laddning och en ny design: de första bilarna förväntas på vägen våren 2023!
Följ Ljud & Bild