TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mercedes EQA: Familjebil med Burmester-ljud?

Mini-SUV från Mercedes kan få kraftfullt ljud på insidan.

Mercedes planerar att släppa massor av helt elektriska bilmodeller före 2025, minst två av dem kommer redan 2021: superbilen EQS och den kompakta stadsjeepen EQA.

Mercedes EQA blir en kompakt familje-SUV som bygger på hybridmodellen GLA och som troligtvis finns i en version med fyrhjulsdrift och elmotorer på både fram- och bakaxeln. EQA var ursprungligen planerad att komma redan i år, men sköts nyligen upp till 2021 enligt Autocar.

Under tiden testas bilen noggrant på vägar och testbanor över hela världen. Engelska Auto Express har redan publicerat många bilder av EQA-prototypen.

Mercedes-Benz EQA. (Foto: Mercedes-Benz)

Får antagligen Burmester-ljud

Exakt vilka ljudsystem man kan välja till EQA har Mercedes inte avslöjat ännu. EQA delar dock plattform med hybridmodellen GLA, som vi antar att den kommer att ha flera utrustningsmässiga likheter med. Som bekant har Mercedes valt tyska Burmester som ljudleverantör till sina bilar och till GLA kan man ange utrustningskod # 810 (Burmester-system med 12 högtalare, subwoofer i bagageutrymmet och 590 watt) som tillval. Alltså kan vi nog räkna med (eller åtminstone hoppas) att även EQA finns med Burmester-stereo!

Mercedes EQA ska enligt planerna sättas i produktion mot slutet av året. Mer information om räckvidd, svenskt lanseringsdatum och pris förväntas komma under första kvartalet 2021.

EQA besökte Arjeplog i mars för vintertest i extrem kyla ner till –35 grader Celsius. Kolla in videon här!

 

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.