TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Koreansk lyx

Genesis GV60 är baserad på en känd plattform.

forfatter
Publicerad 2021-08-23 - 14:24

Att ingen har hört talas om Genesis är inte så konstigt. Det är nämligen Hyundai-gruppens nya lyxmärke, ungefär som Lexus är för Toyota.

Kommande Genesis GV60 bygger på E-GMP-plattformen som vi känner igen från Hyundai Ioniq 5, vilket innebär att bilen förmodligen är större i verkligheten än den ser ut på bilderna.

Det betyder också att den har samma 800V-teknik som Ioniq 5 (och Porsche Taycan) och att den förmodligen får det största batteripaketet redan från början.

Men GV60 hamnar ett par snäpp över Ioniq 5 – och KIA EV6 som den också delar plattform med – och riktar sig mer mot Audi än VW, med större tonvikt på lyx och dyrare material, med hög utrustningsnivå från början.

Om Genesis väljer samma drivlina som EV6 GT,kan det betyda upp till 50 mils räckvidd från ett 77,4 kWh batteri, men kanske inte om Genesis väljer att satsa på den största effekten på 585 hk och 740 Nm, som EV6 GT har.

Interiören skiljer sig en del från i Ioniq 5, men har en liknande tudelad skärm i bredformat. På bilderna ser man också att det faktiskt finns knappar på instrumentbrädan, och två skärmar med kameror på utsidan som ersätter sidobackspeglarna.

Dörrhandtagen är infällda i dörrarna och sidorutorna bak slutar i en skarp båge à la EV6, medan bakljusen är integrerade i karossena. Fronten har en grill saller med sensorer som flankeras av fyra smala fält som utgör strålkastarna.

Genesis GV60

Designen skiljer sig klart från både Ioniq 5 och EV6, och det återstår att se hur GV60 kommer att tas emot när den dyker upp hos återförsäljarna någon gång i början av 2022.

Läs också Ioniq 5: Vi ler från öra till öra Ioniq 5 är en bil som många har väntat på. Och bilen gör ingen besviken.
Hyundai IONIQ5 Angle
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend