TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fem säten och 4,5 ton dragvikt

Ford F-150 Lightning kan beställas i vår.

forfatter
Publicerad 2021-09-20 - 09:31

Även om Rivian startade tillverkningen av R1T för ett tag sedan så är det inte troligt att Ford F-150 Lightning når någon större produktionsvolym.

Ford har redan startat förproduktionen av F-150 Lightning, alltså bilarna som återförsäljarna visar för kunderna och som pressen får testköra.

För den nordamerikanska marknaden är den elektriska pickupen oerhört viktig, men eftersom den har fyrhjulsdrift, fem säten och bra lastkapacitet kan den även bli populär i Norden.

Den kan dra 4,5 ton, och med en räckvidd på upp till 50 mil och ett startpris kring 40 000 dollar (med det minsta batteriet som har 380 km räckvidd) kan Ford F-150 Lightning vara aktuell för andra än småbrukare och hantverkare.

Precis som Hyundai Ioniq 5 har F-150 Lightning ett eluttag som kan driva verktyg eller ladda en elcykel.

Den har också en ”frunk” som överträffar det mesta, 400 liter lastvolym och upp till 180 kg nyttolast. Total lastkapacitet anges till 900 kg, vilket ingen av dagens elbilar kommer i närheten av.

Ford F-150 Lightning kommer att säljas under våren 2022, med leverans några månader efter det.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend