Vill sticka ut på vägarna

Kan få mer än 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift
Annons
Annons
forfatter

Cupra är ett ganska så oskrivet blad här hemma i Norden. Från början var Seats systermärke modifierade versioner av Seat-modeller, som i sin tur var spanskbyggda versioner av Volkswagen-modeller.

Men nu har Cupra knoppats av från Seat och står på egna ben, ungefär som Polestar är lite släkt med Volvo, men gör sina egna saker. Och nu händer det saker och ting från Cupra.

Som den här. Cupra Tavascan har tidigare bara visats upp som konceptbil, men nu berättar Cupra-chefen Wayne Griffiths att Tavascan verkligen ska byggas.

Cupra Tavascan

Den färdiga bilen ska inte heller skilja sig särskilt mycket från designen i konceptbilens bilder, som bygger på VAG:s MEB-plattform. Alltså samma som används i Volkswagen iD.4 och iD.3.

Annons

Från början var det tänkt att Tavascan  skulle vara fyrhjulsdriven, med en elmotor på varje axel, ett 77 kWh-batteri och 306 hästkrafter, men det återstår att se.

På insidan kommer den att likna sina VW-släktingar, med en stor mittmonterad pekskärm och en skärm framför föraren. Men färgerna, designen på ratten och förmodligen även ätena kommer att vara av det mer sportiga slaget.

Bilen kommer inte att ses på vägarna förrän 2024, men vi får säkert reda på fler detaljer innan dess. Det hade varit coolt om Tavascan hade sett ut som på konceptbilderna, då hade Cupra-bilen verkligen stuckit ut på vägarna.

Annons

2025 planeras en ny elbil som kommer efter el-Born, som är baserad på samma MEB-plattform som Tavascan och iD.4.

Ännu så länge finns den bara som skiss och är en kompakt crossover – eller CUV om man så vill – som ska byggas på en ny plattform för elektriska småbilar.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.
För första gången på tio år petar AMD Ryzen ner Intel i nya gaming-datorer från Dell och Alienware.
HP Envy 17 och Envy x360 med 11:e generationens processorer och Nvidia-hemmakontorsgrafik
Uppdaterad drönare med 1-tums kamera och 5,4K-video.
B&W PI5 och PI7 är äntligen här. Båda med aktiv brusreducering och toppmodellen har några extra coola funktioner.
En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.