data-srcset

CES 2014

Astell & Kern har lanserat sin nya toppmodell AK240. Den bärbara musikspelaren har upp till 384 GB minne, vilket räcker till 800 okomprimerade album.

Som jämförelse har Apples gamla iPod Classic 160 GB minne och saknar stöd för lika många ljudformat som AK240.

Vi har testat Astell & Kerns mindre modell AK100 och gillade verkligen ljudet. Och det finns inget som talar för att AK240 ska låta sämre. Tvärtom.

Spelaren siktar på att vara ett slags bärbar musikserver och har en inbyggd USB-DAC med mikro-B-USB-port så att man kan spela musik från datorn och använda den inbyggda digitalomvandlaren för att förbättra ljudet.

A&K hävdar att AK240 kan ladda ner HD-filer, antingen trådlöst eller med kabel, från olika webbsidor och sedan spela upp dem från minnet. Som är fördelat på 256 GB internminne och ett 128 GB microSD-kort.

ak240

Spelaren är byggd i en tålig aluminiumlegering och har en ny Cirrus Logic 4398-omvandlare (eller rättare sagt två stycken, en för varje kanal) i stället för det Wolfson 8740-chip som sitter i AK120, och både balanserade och obalanserade analogingångar, optisk digitalingång, bluetooth och wifi.

AK240 klarar av de flesta ljudformat, inklusive populära DSD som de kräsnaste audiofilerna gillar för den extrema ljudkvaliteten, samt naturligtvis 24 bit/192 kHz-filer i PCM-format samt Apple Lossless.

annons
annons
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!