Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Apple verkar ha glömt att nya MacBook Pro har en notch

MacOS fungerar inte så bra med skåran i skärmen på de nya MacBook-datorerna.

Skrivet av / 2021-10-31 - 14:17
Apple verkar ha glömt att nya MacBook Pro har en notch

Som de flesta Apple-fans säkert har upptäckt så lanserade företaget från Cupertino två häftiga nya MacBook Pro, med 14 respektive 16 tum stora skärmar för ungefär två veckor sedan.

Läs också Nya processorer gör MacBook-nyheterna superstarka Båda har Liquid Retina XDR-skärm och förbättrad webbkamera. Dessutom har Touch Bar försvunnit – men MagSafe är tillbaka!

Tyvärr har vi inte fått tag i någon av de två eftertraktade bärbara datorerna för att göra ett test, men det finns det andra som har. Och åtminstone en Twitter-användare har upptäckt speciellt en sak med nya MacBook Pro – nämligen att den nya skåran, eller ”notchen”, i övre delen av skärmen där webbkameran sitter – inte verkar vara helt genomtänkt.

Problemet är att varken MacOS eller enskilda appar verkar kunna lista ut hur de ska hantera bristen på utrymme i statusfältet. Resultatet är att menyer hamnar bakom den lilla skåran så att användaren inte kan klicka på dem med musen. Mycket tyder med andra ord på att Apple glömt att modifiera MacOS så att operativsystemet kan fungera med den nya skåran.

Hur det ser ut demonstreras i videon nedan, postad av Twitter-användaren Quinn Nelson, ägare av YouTube-kanalen Snazzy Labs.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen