TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple verkar ha glömt att nya MacBook Pro har en notch

MacOS fungerar inte så bra med skåran i skärmen på de nya MacBook-datorerna.

forfatter
Publicerad 2021-10-31 - 14:17

Som de flesta Apple-fans säkert har upptäckt så lanserade företaget från Cupertino två häftiga nya MacBook Pro, med 14 respektive 16 tum stora skärmar för ungefär två veckor sedan.

Läs också Nya processorer gör MacBook-nyheterna superstarka Båda har Liquid Retina XDR-skärm och förbättrad webbkamera. Dessutom har Touch Bar försvunnit – men MagSafe är tillbaka!
MacBook Pro M1 Pro M1 Max

Tyvärr har vi inte fått tag i någon av de två eftertraktade bärbara datorerna för att göra ett test, men det finns det andra som har. Och åtminstone en Twitter-användare har upptäckt speciellt en sak med nya MacBook Pro – nämligen att den nya skåran, eller ”notchen”, i övre delen av skärmen där webbkameran sitter – inte verkar vara helt genomtänkt.

Problemet är att varken MacOS eller enskilda appar verkar kunna lista ut hur de ska hantera bristen på utrymme i statusfältet. Resultatet är att menyer hamnar bakom den lilla skåran så att användaren inte kan klicka på dem med musen. Mycket tyder med andra ord på att Apple glömt att modifiera MacOS så att operativsystemet kan fungera med den nya skåran.

Hur det ser ut demonstreras i videon nedan, postad av Twitter-användaren Quinn Nelson, ägare av YouTube-kanalen Snazzy Labs.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend