Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Äntligen multiroom med AirPlay 2

Av / 2017-09-20 - 15:02
Äntligen multiroom med AirPlay 2

För iPhone-användare är AirPlay ett av de mest användarvänliga sätten att strömma musik trådlöst. Det är både superenkelt och ger bättre ljud än Bluetooth.

Läs också: Vi testar 7 stereoanläggningar – Äkta hifi utan en tråd

Apple-standarden har dock varit tvungen att se sig överträffad av andra när det gäller strömning av ljud till flera rum samtidigt. Till exempel ärkefienden Chromecast från Google, men även ljudsystemen från Sonos, Bluesound, Yamahas Music Cast-enheter och andra.

Läs också: Apple lanserar ny iPhone X, iPhone 8, Apple Watch 3 och Apple TV med 4K

Men plötsligt kom iOS 11 till iPhone och iPad, och då blev det minsann annat ljud i skällan. Nu har vi nämligen fått AirPlay 2 och äntligen finns multiroom!

Spela musik på flera högtalare
Med AirPlay 2 kan man strömma musik till och mellan kompatibla högtalare och spelare som är anslutna till samma hemnätverk. Det görs genom kontrollcentralen på iOS-enheter, en Apple TV-enhet eller iTunes på PC eller Mac.

Det finns många AirPlay-kompatibla hifi-produkter, både högtalare, förstärkare, hemmabioreceivrar och kompletta stereosystem. Men för att få riktiga multiroom-funktioner behövs det alltså AirPlay 2.

Flera märken har avtalat med Apple att stödja AirPlay 2. På Apples WWDC-konferens i somras nämndes bland annat Naim, Bose, Bang & Olufsen, Devialet, Bowers & Wilkins, Bluesound, Libratone, Denon och naturligtvis Apple-ägda Beats.

Vissa produkter som redan har AirPlay kommer att få en programuppdatering med stöd för AirPlay 2. Till exempel uppdaterar Libratone sina Zipp-modeller och Naims senaste Uniti-förstärkare (Atom, Star och Nova) får också en sådan uppdatering.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen