annons

Android-TV från Philips

Toppmodellerna i Philips 2014-sortiment får Android-operativsystem från Google. Det innebär bland annat en möjlighet att ha bättre smart-funktioner och fler appar – inklusive många spel.

Smart-TV-tillverkarna har i flera modellgenerationer försökt göra sina TV-apparater smarta på riktigt. Nu verkar det som om många ger upp försöken att klara av det på egen hand.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LG har just köpt ett operativsystem och modifierat det för TV-apparater och Philips har vänt sig till mäktiga Google för att få hjälp med sin smart-plattform. De nya TV-toppmodellerna är utrustade med Android, närmare bestämt version 4.2 Jelly Bean, som ursprungligen togs fram för bärbara enheter men som nu anpassats för TV. Tillsammans med en quadcore-processor och 4 GB RAM-minne ska Philips få en potent lösning med gott om datorkapacitet, plus ett stor urval appa från Google Play.

Med Android i TV:n kan Philips TV-apparater kommunicera sömlöst med smartmobiler och surfplattor som kör Android, men de kan naturligtvis även dela innehåll med Apple iOS-enheter och använda dem som fjärrkontroll.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TV-apparaterna är inte heller låsta till enbart Android. Många befintliga appar, till exempel Netflix och andra tjänster, går att nå från den ”vanliga” Philips Smart TV-portalen. Det skulle dock inte förvåna oss om fler TV-tjänster så småningom skräddarsys för Googles egen plattform.

I Googles app-butik finns gott om intressant appar, bland annat många gamla bekanta spel. Och även om alla inte passar lika bra på TV-skärmen så ändrar det sig förhoppningsvis i takt med att antalet Android-baserade appar tar fart.

annons

Spelen kan styras med fjärrkontrollen, mobilen/surfplattan eller helst med en trådlös handkontroll, som finns att köpa från exempelvis Logitech. Och det fungerar förvånansvärt bra. Spelkänslan och grafiken kan naturligtvis inte mäta sig med moderna spelkonsoler, men för att vara inbyggd i TV:n fungerar det utmärkt, framför allt om man är uttråkad i reklampauserna.

annons

I första omgången är det bara Philips dyrare TV-modeller som får Android-operativsystem, allra först är nya 8000-serien som släpps under andra kvartalet 2014.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Vad tycker du?

  Subscribe  
Notify of
annons

Läs också

En ännu bättre GoPro

Även om bildkvaliteten redan var maxad i föregångaren så har Hero8 Black ett par viktiga förbättringar.

Specialversion till fantasipris

Visst kostar Leica, men någon måtta får det väl ändå vara.

Se trailern: Netflix släpper Game of Thrones-efterträdare

Netflix släpper officiell trailer för ”The Witcher”

En doktor i mobilen

Smarta hälsoprodukter hjälper både dig och doktorn att hålla dig frisk.

Den här hoppas vi att de bygger

Ännu så länge bara en designstudie, men en väldigt cool sådan.

Det här har du aldrig sett förut

300 watt här och 600 watt där.

Din nästa mobiltelefon får 5G och kan spela in 8K-video

De flesta av nästa års toppmobiler kör med Qualcomms nya värstingprocessor. Och det betyder 5G i långa banor.

Microsofts nya bärbara 15-tummare har pumpats upp en del

Microsoft Surface Laptop 3 har kommit i en ny 15-tumsversion med AMD-processor. En spännande nyhet som tyvärr inte riktigt lever upp till hela sin potential.

Första titten: Denon Home 250

Multiroom-högtalare med HEOS heter från och med nu Denon. Vi har provat den första – och det här bådar gott.

Billig soundbar med 3D-ljud

Denons nya instegsmodell DHT-S216 har DTS Virtual:X, men inte Atmos.