annons
annons
annons

Android-TV från Philips

Toppmodellerna i Philips 2014-sortiment får Android-operativsystem från Google. Det innebär bland annat en möjlighet att ha bättre smart-funktioner och fler appar – inklusive många spel.

Lägg till som favorit

Smart-TV-tillverkarna har i flera modellgenerationer försökt göra sina TV-apparater smarta på riktigt. Nu verkar det som om många ger upp försöken att klara av det på egen hand.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LG har just köpt ett operativsystem och modifierat det för TV-apparater och Philips har vänt sig till mäktiga Google för att få hjälp med sin smart-plattform. De nya TV-toppmodellerna är utrustade med Android, närmare bestämt version 4.2 Jelly Bean, som ursprungligen togs fram för bärbara enheter men som nu anpassats för TV. Tillsammans med en quadcore-processor och 4 GB RAM-minne ska Philips få en potent lösning med gott om datorkapacitet, plus ett stor urval appa från Google Play.

Med Android i TV:n kan Philips TV-apparater kommunicera sömlöst med smartmobiler och surfplattor som kör Android, men de kan naturligtvis även dela innehåll med Apple iOS-enheter och använda dem som fjärrkontroll.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TV-apparaterna är inte heller låsta till enbart Android. Många befintliga appar, till exempel Netflix och andra tjänster, går att nå från den ”vanliga” Philips Smart TV-portalen. Det skulle dock inte förvåna oss om fler TV-tjänster så småningom skräddarsys för Googles egen plattform.

I Googles app-butik finns gott om intressant appar, bland annat många gamla bekanta spel. Och även om alla inte passar lika bra på TV-skärmen så ändrar det sig förhoppningsvis i takt med att antalet Android-baserade appar tar fart.

Spelen kan styras med fjärrkontrollen, mobilen/surfplattan eller helst med en trådlös handkontroll, som finns att köpa från exempelvis Logitech. Och det fungerar förvånansvärt bra. Spelkänslan och grafiken kan naturligtvis inte mäta sig med moderna spelkonsoler, men för att vara inbyggd i TV:n fungerar det utmärkt, framför allt om man är uttråkad i reklampauserna.

I första omgången är det bara Philips dyrare TV-modeller som får Android-operativsystem, allra först är nya 8000-serien som släpps under andra kvartalet 2014.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Lämna ett svar

annons

Läs också

Nu kommer tekniken nära inpå

Nu kommer tekniken nära inpå

CES-mässans stora trend var ”wearable tech”, framför allt smarta armband som man har på sig dygnet runt. Vi har tittat närmare på de mest intressanta från Sony och Razer.Lägg till som favorit
Smarta tillbehör från Logitech

Smarta tillbehör från Logitech

Speltillbehör för iPhone och smart mus för flera enheterLägg till som favorit
Se presentation av Rega RP10

Se presentation av Rega RP10

Här är Regas nya toppmodell. Vi har tittat närmare och lyssnat på skivspelaren tillsammans med Phil Freeman som berättar mer om den. Lägg till som favorit
Martin Logan tappar tråden

Martin Logan tappar tråden

Det måste bara bli bra när Martin Logan gör en trådlös högtalare. Crescendo har både bluetooth och AirPlay, gissa om vi ser fram emot att få testa den här!Lägg till som favorit
Unik högtalardesign

Unik högtalardesign

Runda högtalare är inget nytt, men Fujitsu gör det på sitt eget sätt i deras Eclipse. Lägg till som favorit
Ayre fyller 20 år och går hela vägen

Ayre fyller 20 år och går hela vägen

Amerikanska Ayre har bara super-highend, men när de jubilerar måste de naturligtvis anstränga sig lite extra när de uppgraderar sina toppmodeller. Lägg till som favorit
Marten Coltrane Supreme 2

Marten Coltrane Supreme 2

Här är ett par högtalare du aldrig har sett förut. Och du har förmodligen inte hört på maken heller. Lägg till som favorit
Vi har provat de största mobilnyheterna på CES

Vi har provat de största mobilnyheterna på CES

Även om det inte dräller av mobilnyheter på CES så kom både Sony och Samsung med intressanta nya produkter. Vi har bilderna. Lägg till som favorit
annons
Stäng meny