Search
Generic filters

Nya iPhone visas 12 september

Apple bjuder in till nya högkvarteret för att visa helt ny iPhone-design

Apple iPhone event 2017

Apple har just skickat ut inbjudningarna till sitt pressevent där man väntas visa upp nya iPhone-modeller. Datumet är som många gissat den 12 september. Och istället för att som tidigare använda lokaler inne i San Francisco kommer det hållas i Steve Jobs Theater i Apples nybyggda högkvarter i Apple Park, Cupertino.

Vid eventet väntas man dels presentera iPhone 7S och 7S Plus, traditionella uppdateringar av förra årets iPhone 7 och 7 Plus. Men trovärdiga ryken säger att man också kommer visa en jubileums-modell då iPhone i år fyller 10 år. Om den sen kommer heta iPhone 8, iPhone X Edition eller något annat återstår att se.

Det enda vi med säkerhet vet om nya iPhone (Foto: Apple)

Det sägs att jubileumsmodellen kommer ha en OLED-skärm som täcker nästan hela framsidan, med undantag för en urskärning för selfiekamera och sensorer. Det finns gott om renderingar på webben baserade på gissningar, men det enda som känns säkert är att bilden ovan föreställer den. Bilden hittades gömd i koden till Apples kommande smarta högtalare Homepod.

Hemknappen blir virtuell. Den sägs också få ansiktsigenkänning, men om fingeravtrycksläsaren försvinner eller flyttas till loggan på baksidan är osäkert. Nya kameror ska vara speciellt utformade för Augementet Reality.

Det spekuleras också om att Apple vid samma event kommer att visa upp en uppdaterad Apple Watch som sägs få egen 4G-uppkoppling. Samt möjligen en ny Apple TV med stöd för 4K-upplösning.

I samband med lanseringen väntas man också släppa iOS 11 och WatchOS 4.

Vi kommer vara på plats och rapportera när det drar igång klockan 19 svensk tid.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.