Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Technics utökar med trådlöst ljud

Högalaren Ottava S SC-C50 är Technics billigare alternativ till testvinnaren i Ljud & Bild.

Av / 2018-05-14 - 08:32
Technics utökar med trådlöst ljud

När vi testade SC-C70 tog den oss med storm. Egentligen är den mer än en högtalare, den är faktiskt en hel anläggning. Med både CD-spelare, DAB-radio och streaming.

Nya Ottava S SC-C50 har ingen CD-spelare och är en ren bordshögtalare med multiroom-funktion, men den är proppfull av högtalarelement.

Bakom den böjda fronten sitter en 12 cm subwoofer, tre mellanregister och tre diskanter som är vinklade för att ge bättre spridning och stereoeffekt.

Röststyrning

Technics använder fyra av sina så kallade JENO Engines för att driva högtalaren, som har inbyggt LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) som mäter frekvenskaraktären och anpassar ljudet i rummet med hjälp av Space Tune.

Högtalaren har inbyggt Google Chromecast, på marknader där den tekniken kan man använda Google Assistant för att ge röstkommandon till högtalaren. Som även är utrustad med USB-ingång, Bluetooth, Spotify, Tidal och stöd för nätverksuppspelning.

S SC-C50 har måtten 375 x 220 x 197 mm och är ingen stor historia. Den har för övrigt en optisk ingång för anslutning till TV plus en analog ljudingång samt ethernet för nätverksanslutning.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen