Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Golvstående highend

1:e september lanserar Audiovector nya highend-högtalare.

Av / 2020-08-18 - 11:20
Golvstående highend

Det var bara en vecka sedan vi berättade att Audiovector är på gång med en helt ny serie högtalare. R6-serien ersätter SR6-serien och de tre nya modellerna har lånat mycket teknik från flaggskeppet R11 och den något mindre R8.

R6-serien lägger sig mellan de golvstående R8 och R3 – som vi testade nyligen i Arreté-version – och har ett nytt isobariskt bassystem med två baselement på insidan av kabinettet, bättre högtalarelement samt den finurliga AMT-banddiskanten som vi känner igen från testet av R1 Arreté och R3 Arreté.

Läs mer om Oskar Heil, uppfinnaren av Air Motion Transformer-diskanten.

Det speciella diskantelementet har ett veckat membran och starka neodym-magneter i Arreté- och Avantgarde-versionerna. Signature-versionen har en R Evotech-diskant med vävt silkesmembran.

Alla tre har en 8- och en 6,5-tums bas i botten av högtalaren och på insidan, men det är bara Arreté-versionen som har 4,5-vägssystemet med ett extra 3-tums mellanregister på baksidan samt Freedom-tekniken – en jordade element vilket minskar brus och förbättrar musikens fokus och djup.

R6-serien kommer i september och finns i matt italiensk valnötsfaner, lackerat afrikanskt rosenträ samt svart och vit pianolack. Andra färger kan också beställas.

Priserna är 28 000 euro för R6 Arreté, 20 000 euro för R6 Avantgarde och 14 750 euro för R6 Signature. Alla priser är per par.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen