Search
Generic filters

: The Water Diviner

Blu-ray-recension

En supersnäll man, på gränsen till självutplånande, råkar ut för den mest fruktansvärda familjetragedi och försöker – när det egentligen är för sent – att göra det rätta.

Karakter
Drama
The Water Diviner

I början av första världskriget bevittnade världen ett blodbad av enorma proportioner när turkar drabbade samman med armén från det brittiska imperiet i Gallipoli. 80 000 man dog på slagfältet, tre av dem var sönerna till Connor (Russell Crowe). Efter hans hustru, i djupaste sorg, begått självmord, lämnar Connor gården i Australien för att hämta hem sönernas kvarlevor.

The Water Diviner_3

En bra utgångspunkt för en dramatisk och medryckande historia, som är baserad på verkliga händelser, men regissör Crowe insisterar på att det drivande elementet ska vara den ömkansvärde mannen, som nästan har en synsk förmåga, som söker respit och samtidigt (omedvetet) söker lyckan på nytt. Väldigt förutsägbart och bitvis alldeles för tillrättalagt och klyschigt. The Water Diviner lyckas bäst i stridsscenerna men faller igenom på det känslomässiga planet där hästen i solnedgången och musik som går att nynna med i insisterar på att vi ska hamna i rätt stämning. Och varför har han valt att uppvakta Bondbruden Olga Kurylenko? Skön att titta på, javisst, men absolut ingen karaktärsskådespelare. Bättre lycka nästa gång! 3 stjärnor.

The Water Diviner_7 The Water Diviner_6 The Water Diviner_5 The Water Diviner_4
<
>

En snyggt surroundspår (DTS 5.1) som fungerar utmärkt i de häftiga krigsscenerna, men bildkvaliteten plågas av mycket brus och nästan utsmetade färger i vissa scener – bara för att vara strålande i nästa. Som bonus får vi bara en 20-minuters bakomfilm med Crowe som guide.

The Water Diviner_2

Fakta

 • Release: 21 september 2015
 • Regi: Russell Crowe
 • Med: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz, Isabel Lucas, James Fraser
 • Genre: Drama
 • Land: Australien
 • År: 2014
 • Längd: 1:51

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?
  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.