annons
annons

Recension: The Meg – Megalodon

Action
The Meg – Megalodon

Skrattretande dålig

En nästan fascinerande usel film där Jason Statham försöker ta livet av tidernas största ur-haj.

När Jason Statham är på filmaffischen brukar vi inte direkt räkna med Shakespeare-kvalitet – men vi förväntar oss halvannan timme med action rappa repliker, småleenden och hjärndöd popcorn-underhållning. The Meg uppfyller inte något av detta.

Ombord på ett högteknologiskt forskningsfartyg går något åt helvete när en av miniubåtarna attackeras i okända vatten under Marianergraven. Den enda som kan rädda den skeppsbrutna är, förstås, herr Statham i egen hög person.

So far so good, det är ”bara” det att resten av filmen är rena uppvisningen i meningslös dumhet, löjligt dialog, patetiskt överdrivna karaktärer, rent pinsamma repliker och föga imponerande specialeffekter. Filmen drar uppenbara växlar på Deep Blue Sea (som definitivt inte var något mästerverk, men helt klart underhållande), Avgrunden och klassikern Hajen, men är vare sig spännande, rolig eller underhållande. Bara irriterande töntig!

The Meg (titeln syftar på den enorma urtida hajen Megalodon, som dog ut för 23 miljoner år sedan) påstås vara gjord med glimten i ögat – det är möjligt att det är något fel på vår syn, för den glimten ser vi inte skymten av. 1 stjärna.

Om filmen stinker så levereras 4K-utgåvan åtminstone varorna på det tekniska planet. Ett strålande soundtrack (Dolby Atmos) levererar en utsökt orgie av ljud mellan allt nonsens. Bildkvaliteten är bra, men alltför ofta blir mörka scener ”grötiga”. En mycket kort bakomfilm och två minidokumentärer är vad bonusmaterialet bjuder på.

<
>
(Foto: Fox/Paramount)

BETYG

  • 4K UHD BD
  • Release: 17/12/18
  • Regi: Jon Turteltaub
  • Med: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Winston Chao, Shuya Sophia Cai, Ruby Rose
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Längd: 1:53

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-