TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

The Lone Ranger

Blu-ray-recension

Det sägs att The Lone Ranger gav Disney-koncernen en förlust på mer än en miljard kronor och orsakade stora nedbantningar av budgeten till bland annat den femte Pirates of the Caribbean-filmen.

forfatter
Publicerad 2013-12-26 - 06:00
Karakter
Action
The Lone Ranger

Recensenterna gick hårt åt The Lone Ranger strax innan den hade premiär, men efter att ha sett den kan vi inte begripa varför den inte gick bättre på bio – det är ju långtifrån någon ny The Tourist!

Gore Verbinski, som arbetat med Johnny Depp förut i tre av Pirates-filmerna och i den animerande Rango, har den här gången hyrt in honom för att spela Jack Sparrow en gång till – fast iklädd bisarr indiandräkt!

Tonto (Depp) blir den ensamme ryttarens (Armie Hammer) ”skapare” och följeslagare. Tillsammans beger sig det omaka paret sig ut i ödemarken för att döda (Tonto) eller fånga (Den ensamme ryttaren) psykopaten Butch Cavendish. Verbinski bjuder på en riktig berg-och-dalbana där man verkligen inser att budgeten har varit tilltagen.

Bortsett från de spektakulära actionscenerna och specialeffekterna är detta en film som drivs framåt av karaktärerna, och Hammer och Depp är ett väldigt lyckat par som spelar ohämmat på sina olikheter och helt skilda kulturella bakgrund. De två huvudpersonerna skapar en fin dynamik genom hela filmen och fungerar både på det komiska och betydligt mer seriösa och djupare planet.

Det största problemet tycks vara att Verbinski har varit som ett barn som fått carte blanche i godisbutiken och inte har lyckats hålla sig, utan låtit allting bubbla över med så ofattbart många goda idéer, historievändningar och en tillsynes obegränsad budget att han inte har lyckats ”kill his babies” – här borde han nämligen ha varit vassare med saxen och klippt bort en hel del. Dessutom har filmen svårt att hitta fotfäste och bestämma sig för om den ska vara en traditionell och ”riktig” vilda västern eller en humoristisk variant. Så som den är nu sitter man och velar. Vi väljer till sist att skratta åt den – och pricksäker komik, excentriska karaktärer och miljöer, plus överväldigande actionscener är underhållande så det räcker. 4 starka stjärnor för ett mycket högt underhållningsvärde!

The Lone Ranger på blu-ray bländar oss med sällsynt bra ljud (DTS-HD MA 7.1) och bild. Ett särdeles levande och väldefinierat surroundljud, där du hör minsta lilla fluga surra runt i öknen, matchar den knivskarpa bilden som gnistrar emot oss från Philips Cinema-TV. Ett omfattande och informativt bonusmaterial innehåller bland annat borttagna scener, intervjuer, bloopers, bakomfilm och påskägg.

knapp

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta
 • Release: 6 november 2013
 • Regi: Gore Verbinski
 • Med: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Längd: 2:29
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend