: The Lone Ranger

Blu-ray-recension

Det sägs att The Lone Ranger gav Disney-koncernen en förlust på mer än en miljard kronor och orsakade stora nedbantningar av budgeten till bland annat den femte Pirates of the Caribbean-filmen.
Karakter
Action
The Lone Ranger
Annons
Annons
forfatter

Recensenterna gick hårt åt The Lone Ranger strax innan den hade premiär, men efter att ha sett den kan vi inte begripa varför den inte gick bättre på bio – det är ju långtifrån någon ny The Tourist!

Gore Verbinski, som arbetat med Johnny Depp förut i tre av Pirates-filmerna och i den animerande Rango, har den här gången hyrt in honom för att spela Jack Sparrow en gång till – fast iklädd bisarr indiandräkt!

Tonto (Depp) blir den ensamme ryttarens (Armie Hammer) ”skapare” och följeslagare. Tillsammans beger sig det omaka paret sig ut i ödemarken för att döda (Tonto) eller fånga (Den ensamme ryttaren) psykopaten Butch Cavendish. Verbinski bjuder på en riktig berg-och-dalbana där man verkligen inser att budgeten har varit tilltagen.

Bortsett från de spektakulära actionscenerna och specialeffekterna är detta en film som drivs framåt av karaktärerna, och Hammer och Depp är ett väldigt lyckat par som spelar ohämmat på sina olikheter och helt skilda kulturella bakgrund. De två huvudpersonerna skapar en fin dynamik genom hela filmen och fungerar både på det komiska och betydligt mer seriösa och djupare planet.

Det största problemet tycks vara att Verbinski har varit som ett barn som fått carte blanche i godisbutiken och inte har lyckats hålla sig, utan låtit allting bubbla över med så ofattbart många goda idéer, historievändningar och en tillsynes obegränsad budget att han inte har lyckats ”kill his babies” – här borde han nämligen ha varit vassare med saxen och klippt bort en hel del. Dessutom har filmen svårt att hitta fotfäste och bestämma sig för om den ska vara en traditionell och ”riktig” vilda västern eller en humoristisk variant. Så som den är nu sitter man och velar. Vi väljer till sist att skratta åt den – och pricksäker komik, excentriska karaktärer och miljöer, plus överväldigande actionscener är underhållande så det räcker. 4 starka stjärnor för ett mycket högt underhållningsvärde!

Annons

The Lone Ranger på blu-ray bländar oss med sällsynt bra ljud (DTS-HD MA 7.1) och bild. Ett särdeles levande och väldefinierat surroundljud, där du hör minsta lilla fluga surra runt i öknen, matchar den knivskarpa bilden som gnistrar emot oss från Philips Cinema-TV. Ett omfattande och informativt bonusmaterial innehåller bland annat borttagna scener, intervjuer, bloopers, bakomfilm och påskägg.

knapp

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 6 november 2013
  • Regi: Gore Verbinski
  • Med: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 2:29
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Strömningsjätten har tecknat ett stort avtal om innehåll med Sony Pictures.
Ännu en gång flyttas premiärerna för stora filmtitlar fram.
Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.
Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.