Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: The Lone Ranger

Blu-ray-recension

Det sägs att The Lone Ranger gav Disney-koncernen en förlust på mer än en miljard kronor och orsakade stora nedbantningar av budgeten till bland annat den femte Pirates of the Caribbean-filmen.

Publicerad 2013-12-26 - 06:00
The Lone Ranger
Tor Aavatsmark

Recensenterna gick hårt åt The Lone Ranger strax innan den hade premiär, men efter att ha sett den kan vi inte begripa varför den inte gick bättre på bio – det är ju långtifrån någon ny The Tourist!

Gore Verbinski, som arbetat med Johnny Depp förut i tre av Pirates-filmerna och i den animerande Rango, har den här gången hyrt in honom för att spela Jack Sparrow en gång till – fast iklädd bisarr indiandräkt!

Tonto (Depp) blir den ensamme ryttarens (Armie Hammer) ”skapare” och följeslagare. Tillsammans beger sig det omaka paret sig ut i ödemarken för att döda (Tonto) eller fånga (Den ensamme ryttaren) psykopaten Butch Cavendish. Verbinski bjuder på en riktig berg-och-dalbana där man verkligen inser att budgeten har varit tilltagen.

Bortsett från de spektakulära actionscenerna och specialeffekterna är detta en film som drivs framåt av karaktärerna, och Hammer och Depp är ett väldigt lyckat par som spelar ohämmat på sina olikheter och helt skilda kulturella bakgrund. De två huvudpersonerna skapar en fin dynamik genom hela filmen och fungerar både på det komiska och betydligt mer seriösa och djupare planet.

Det största problemet tycks vara att Verbinski har varit som ett barn som fått carte blanche i godisbutiken och inte har lyckats hålla sig, utan låtit allting bubbla över med så ofattbart många goda idéer, historievändningar och en tillsynes obegränsad budget att han inte har lyckats ”kill his babies” – här borde han nämligen ha varit vassare med saxen och klippt bort en hel del. Dessutom har filmen svårt att hitta fotfäste och bestämma sig för om den ska vara en traditionell och ”riktig” vilda västern eller en humoristisk variant. Så som den är nu sitter man och velar. Vi väljer till sist att skratta åt den – och pricksäker komik, excentriska karaktärer och miljöer, plus överväldigande actionscener är underhållande så det räcker. 4 starka stjärnor för ett mycket högt underhållningsvärde!

The Lone Ranger på blu-ray bländar oss med sällsynt bra ljud (DTS-HD MA 7.1) och bild. Ett särdeles levande och väldefinierat surroundljud, där du hör minsta lilla fluga surra runt i öknen, matchar den knivskarpa bilden som gnistrar emot oss från Philips Cinema-TV. Ett omfattande och informativt bonusmaterial innehåller bland annat borttagna scener, intervjuer, bloopers, bakomfilm och påskägg.

knapp

Karakter
The Lone Ranger

Fakta:

  • Release: 6 november 2013
  • Regi: Gore Verbinski
  • Med: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 2:29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen