Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: The Hustle

Platt humorhavari

Sövande, platt, plump och ovanligt intetsägande komedi som är en besvikelse på alla plan.

Publicerad 2019-09-23 - 10:30
The Hustle
Tor Aavatsmark

Remakes av gamla klassiker plågar Hollywood som en mardröm, ibland är de lyckade men ofta är de intetsägande upprepningar som inte tillför något nytt och/eller är mycket sämre än originalet. The Hustle tillhör definitivt den senare kategorin.

Penny (Rebel Wilson) är en vulgär småsvindlare i USA som plötsligt söker nya jaktmarker längs den pittoreska Côte d’Azur i Frankrike. Enda problemet är att hon hamnar mitt i den betydligt mer professionella storsvindlaren Josephines (Anne Hathaway) territorium. Båda livnär sig på att lura godtrogna, stenrika män – fast på helt olika sätt.

Efter att ha slagit sig ihop upptäcker Josephine att staden inte är tillräckligt stor för dem båda, och utmanar därför Penny på en slutgiltig match där de ska svindla en nyrik teknikentreprenör (Alex Sharp).

<
>
(Foto: SF)

Filmen är ett slags remake av Bedtime Story (1964) och Dirty Rotten Scoundrels (1988) men går in för kraschlandning direkt från första scenen. Sedan blir det bara mer och mer pinsamt, platt och mördande tråkig komik, ackompanjerad av en helt meningslös och infantil handling.

Wilson har gjort karriär på att skoja med sin vikt, samtidigt som hon är klassens mest vulgära. Det kan fungera fint i en del filmer (Bridesmaids), men i The Hustle blir det bara platt, pinsamt och direkt korkat. Emellanåt visar Hathaway vilken karaktärskådespelare hon är, vi grämer oss bara åt att hon tackade ja till det här förnärmande hafsverket. Det mest positiva vi kan säga om filmen är att den (tack och lov) inte är längre än en och en halv timme! 1 ynka stjärna.

(Foto: SF)

Karakter
The Hustle

Fakta:

  • Blu-ray
  • Release: 23/9/19
  • Regi: Chris Addison
  • Med: Rebel Wilson, Anne Hathaway, Casper Christensen, Alex Sharp, Nicholas Woodeson, Ingrid Oliver
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Längd: 1:34

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen