The Giver

Blu-ray-recension

Jeff Bridges som både entusiastisk producent och rollinnehavare och duktige Philip Noyce som regissör av en intressant filmatisering borde väl kunna ge ett bra resultat? Tyvärr har The Giver blivit en svag och föga originell film med lika många hål i handlingen som en schweizerost.
Karakter
Drama
The Giver
forfatter

Jonas (Brenton Thwaites) lever i ett till synes perfekt samhälle utan problem eller diskriminering, även om allting är färglöst. På sin 18-årsdag ska han bli den nya ”receiver of memories” som ska föra vidare arvet från den gamla världen. Jonas är lärling till en gammal man som kallas ”The Giver” (Jeff Bridges) som representerar både kärlek, familj, ondska och smärta. Så småningom inser Jonas att den värld han lever i är falsk och tillrättalagd och måste förändas.

The Giver bygger på Lois Lawry bästsäljande roman från 1993 som Jeff Bridges har velat filmatisera i tjugo år. Berättelsen är fascinerande men överföringen till film är misslyckad. Själva konceptet att den värld vi föds i är svartvit ända tills vi fyller den med känslor och kunskap, är betydligt mer lyckat i den snygga Pleasantville från 1998. Det största problemet med den här filmen är att den är fullproppad med osannolikheter och oförklarliga fenomen. Även om filmen kan verka lockande för sin exceptionella miljö och sin spänningselement så förstörs helhetsintrycket av för många luckor i handlingen. Manuset är helt enkelt inte tillräckligt bra och regissör Philip Noyce kanske inte har haft den bästa utgångspunkten för att lyckas göra en bra film? Tre stjärnor.

THE GIVER THE GIVER THE GIVER THE GIVER
<
>

För fansen är detta åtminstone en bra Blu-ray-utgåva rent tekniskt. En del extramaterial och helt godkänd ljud- och bildkvalitet.

THE GIVER

Fakta
  • Release: 7 september 2015
  • Regi: Phillip Noyce
  • Med: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Odeya Rush, Katie Holmes, Taylor Swift
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:37
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar: