: The Cold Light of Day

Blu-ray-recension

Vi säger hej till ännu en film som betalat Bruce Willis ohyggligt mycket för att han ska ställa upp i 20 minuter – och för att hans namn ska stå längst upp på affischer och filmomslag – vilket inte direkt är någon garanti för att filmen ska vara bra!

Karakter
Action
The Cold Light of Day

Gamle gode Bruce Willis har säkert ett hårt liv, en osannolikt kostsam livsstil och en girig exfru som kräver många dollar, det måste vara därför han tackar ja till sådana hafsverk som The Cold Light of Day. Kom igen nu, herr Willis, lite skam i kroppen måste du väl ha kvar?

Filmen bygger på en actionhistoria som stjäl ohämmat från andra ”desperata” filmer på ett särdeles ogenerat sätt. Vi får träffa en tillsynes välartad son som besöker sin familj i Spanien för en veckas semester. Fadern (Bruce ”Yippie-ki-yay mother fucker” Willis) är CIA-agent som jobbar undercover, vilket barnen inte vet om, och när sedan hela familjen kidnappas och fadern skjuts (jovisst, det händer nästan med en gång) måste sonen agera och lösa alla problem – enda problemet är folk på insidan som jobbar åt en manisk Sigourney Weaver.

En osannolik handling och en irriterande dålig roll för Sigourney Weaver genomsyrar medelmåttigheten. Hjälten Henry Cavill springer desperat och planlöst runt på Madrids gator och det känns som om man hittat på handlingen och de överdrivna karaktärerna allteftersom. Filmen påminner om en pojkroman som någon finansierat eftersom Willis tackade ja. Håll dig borta från The Cold Light of Day!

Godkänd bild och ett imponerande ljud räddar inte filmen från haveri. Tack och lov slapp vi genomlida en lång rad minidokumentärer om hur förträfflig filmen är.

Fakta

 • Release: 3 oktober 2012
 • Regi: Mabrouk El Mechri
 • Med: Henry Cavill, Sigourney Weaver, Verónica Echeugi, Joseph Mawle, Caroline Goodall, Bruce Willis
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Längd: 1:34

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.
  HBO tar oss med på en iskall och föga tillfredsställande hockey-resa.
  The Boss och hans E Street Band är tillbaka i klassisk form, på ett gediget men ojämnt album.
  Om du har en möjlighet så se till att ditt nästa biobesök blir till IMAX-bio. Du kommer inte att ångra dig.
  Kristna, konservativa Mellanvästern i USA utgör bakgrunden för Netflix skandalösa familjekrönika om våld, åtrå och den ständigt närvarande arvsynden.
  Netflix lyckas bara delvis med sin feministiska knorr på Sherlock Holmes.
  Disney berättar ”den sanna” historien om den otroliga vaccinkapplöpningen i Alaska för snart hundra år sedan.
  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.