: The Cold Light of Day

Blu-ray-recension

Vi säger hej till ännu en film som betalat Bruce Willis ohyggligt mycket för att han ska ställa upp i 20 minuter – och för att hans namn ska stå längst upp på affischer och filmomslag – vilket inte direkt är någon garanti för att filmen ska vara bra!

Gamle gode Bruce Willis har säkert ett hårt liv, en osannolikt kostsam livsstil och en girig exfru som kräver många dollar, det måste vara därför han tackar ja till sådana hafsverk som The Cold Light of Day. Kom igen nu, herr Willis, lite skam i kroppen måste du väl ha kvar?

Filmen bygger på en actionhistoria som stjäl ohämmat från andra ”desperata” filmer på ett särdeles ogenerat sätt. Vi får träffa en tillsynes välartad son som besöker sin familj i Spanien för en veckas semester. Fadern (Bruce ”Yippie-ki-yay mother fucker” Willis) är CIA-agent som jobbar undercover, vilket barnen inte vet om, och när sedan hela familjen kidnappas och fadern skjuts (jovisst, det händer nästan med en gång) måste sonen agera och lösa alla problem – enda problemet är folk på insidan som jobbar åt en manisk Sigourney Weaver.

En osannolik handling och en irriterande dålig roll för Sigourney Weaver genomsyrar medelmåttigheten. Hjälten Henry Cavill springer desperat och planlöst runt på Madrids gator och det känns som om man hittat på handlingen och de överdrivna karaktärerna allteftersom. Filmen påminner om en pojkroman som någon finansierat eftersom Willis tackade ja. Håll dig borta från The Cold Light of Day!

Godkänd bild och ett imponerande ljud räddar inte filmen från haveri. Tack och lov slapp vi genomlida en lång rad minidokumentärer om hur förträfflig filmen är.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 3 oktober 2012
  • Regi: Mabrouk El Mechri
  • Med: Henry Cavill, Sigourney Weaver, Verónica Echeugi, Joseph Mawle, Caroline Goodall, Bruce Willis
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:34
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Strömningsjätten har tecknat ett stort avtal om innehåll med Sony Pictures.
Ännu en gång flyttas premiärerna för stora filmtitlar fram.
Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.
Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.