TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

The Cold Light of Day

Blu-ray-recension

Vi säger hej till ännu en film som betalat Bruce Willis ohyggligt mycket för att han ska ställa upp i 20 minuter – och för att hans namn ska stå längst upp på affischer och filmomslag – vilket inte direkt är någon garanti för att filmen ska vara bra!

forfatter
Publicerad 2012-12-15 - 00:00
Karakter
Action
The Cold Light of Day

Gamle gode Bruce Willis har säkert ett hårt liv, en osannolikt kostsam livsstil och en girig exfru som kräver många dollar, det måste vara därför han tackar ja till sådana hafsverk som The Cold Light of Day. Kom igen nu, herr Willis, lite skam i kroppen måste du väl ha kvar?

Filmen bygger på en actionhistoria som stjäl ohämmat från andra ”desperata” filmer på ett särdeles ogenerat sätt. Vi får träffa en tillsynes välartad son som besöker sin familj i Spanien för en veckas semester. Fadern (Bruce ”Yippie-ki-yay mother fucker” Willis) är CIA-agent som jobbar undercover, vilket barnen inte vet om, och när sedan hela familjen kidnappas och fadern skjuts (jovisst, det händer nästan med en gång) måste sonen agera och lösa alla problem – enda problemet är folk på insidan som jobbar åt en manisk Sigourney Weaver.

En osannolik handling och en irriterande dålig roll för Sigourney Weaver genomsyrar medelmåttigheten. Hjälten Henry Cavill springer desperat och planlöst runt på Madrids gator och det känns som om man hittat på handlingen och de överdrivna karaktärerna allteftersom. Filmen påminner om en pojkroman som någon finansierat eftersom Willis tackade ja. Håll dig borta från The Cold Light of Day!

Godkänd bild och ett imponerande ljud räddar inte filmen från haveri. Tack och lov slapp vi genomlida en lång rad minidokumentärer om hur förträfflig filmen är.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
Fakta
  • Release: 3 oktober 2012
  • Regi: Mabrouk El Mechri
  • Med: Henry Cavill, Sigourney Weaver, Verónica Echeugi, Joseph Mawle, Caroline Goodall, Bruce Willis
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:34
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Följ Ljud & Bild