Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Robot & Frank

Blu-ray-recension

Före detta musikern Jake Schreier har gjort regidebut med en film som både värmer och överraskar med en osentimental och fräsch historia om en gammal mans ensamhet och förväntningar som förändras markant när han blir bästa vän med en robot.

Publicerad 2013-04-28 - 06:00
Robot & Frank
Lorentz Celo

Robot & Frank utspelas i en nära framtid och vi möter den gamle och ensamme mannen Frank (Frank Langella) som bor ensam i ett stort hus och bara har sporadisk kontakt med sina två barn Hunter (James Marsden) och Madison (Liv Tyler). En av Franks ljusglimtar är att besöka det gamla biblioteket och låna böcker och flirta med bibliotekarien Jennifer (Susan Sarandon). För att aktivera sin far bestämmer sig Hunter för att ge honom en robot, som först tas emot motvilligt. Men det dröjer inte länge förrän både Frank och roboten börjar damma av Franks intresse för kriminella aktiviteter!

Detta är inte alls någon modern sciencefiction-film eller hysterisk komedi, utan en enkel och förhållandevis lågmäld berättelse som utspelas i en realistisk framtid. På ett kreativt och osentimentalt sätt får vi vara med om en rolig och rörande historia om en gammal mans historia och behov. Både manus, regi och skådespeleri är bra, vilket gör Frank & Robot till en fin filmupplevelse, men som inte når några större höjder. Fyra stjärnor.

 

Karakter
Robot & Frank

Fakta:

  • Release: 6 mars 2013
  • Regi: Jake Schreier
  • Med: Frank Langella, James Marsden, Liv Tyler, Susan Sarandon, Peter Sarsgaard, Jeremy Strong
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen