Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Ricki and the Flash

Blu-ray-recension

Spännande förutsättningar räcker inte för Jonathan Demmes nya film. Ricki and the Flash är en häpnadsväckande svag produktion som hade kunnat bli så mycket bättre med några enkla grepp.

Publicerad 2016-03-16 - 11:19
Ricki and the Flash
Lorentz Celo

Ricki (Meryl Streep) är en åldrande rockstjärna som kämpar både konstnärligt och ekonomiskt. På 80-talet lämnade hon sin man (Kevin Kline) och sina barn för att förverkliga drömmen om att vara rockstjärna. När dotterns äktenskap går åt skogen återvänder Ricki hem för att ta på sig rollen som mamma igen. Men det är mycket som har förändrats och det blir inte lätt att återfå familjens förtroende.

Jonathan Demme (När lammen tystnar, Philadelphia) har haft en lång och omväxlande karriär. Det var länge sedan han imponerade med en bra film och Ricki and the Flash är ingen bra comeback. Filmen känns väldigt rörigt och har ingen bra övergripande handling, och karaktärerna är dåligt utvecklade. Med det sagt så ligger nog filmens största svaghet i manuset som är skrivet av Diablo Cody (Juno, 2007). Dialogen är inte bra och känns onaturlig och krystad. Resultatet är en inte särskilt dynamisk film som inte lyckas fängsla eller roa tillräcklig mycket. Castingen är bra och Meryl Streep levererar varorna som vanligt, men hon lyckas inte rädda Ricki and the Flash från medelmåttighet. Tre stjärnor.

Meryl Streep;Mamie Gummer;Rick Springfield Meryl Streep;Rick Springfield 1288050 - RICKI AND THE FLASH 1288050 - RICKI AND THE FLASH Meryl Streep;Rick Springfield;Mamie Gummer
<
>
Ricki and the Flash

Filmen kommer förmodligen ändå att väcka en del uppmärksamhet och då är det bra att versionen på Blu-ray är tillfredsställande. Man får visserligen bara en liten dos extramaterial men det audiovisuella är imponerande. Bilden är kanske en smula mörk, men i övrigt utsökt, och ljudspåret (DTS 5.1) är felfritt.

Karakter
Ricki and the Flash

Fakta:

  • Release: 8 februari 2016
  • Regi: Jonathan Demme
  • Med: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Rick Springfield, Sebastian Stan, Aaron Moten
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 1:41

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen