: Penny Dreadful, säsong 1

Blu-ray-recension

De trefaldigt oscarsnominerade manusförfattaren och producenten John Logan har skapat en serie som bygger på element från nästan hela skräckhistorien. Det kan låta väl våldsamt, men resultatet är en ren estetisk njutning och en spännande historieberättelse som framförs av duktiga skådespelare med bra regi.

Karakter
Drama
Penny Dreadful, säsong 1

Vi befinner oss i London på 1890-talet där vi introduceras för en skrämmande mordvåg som skakar invånarna. Har Jack The Ripper kommit tillbaka? Kvinnor och barn hittas lemlästade på de mest förskräckliga sätt och en obehaglig stämning lägger sig över staden. Mitt i alltihop möter vi upptäcktsresanden Malcolm Murray (Timothy Dalton) som letar efter sin försvunna dotter Mina. Han får hjälp av den mörka skönheten Vanessa Ives (Eva Green) att infiltrera Londons mörka undre värld där de stöter på onda krafter, demoner, vampyrer och andra övernaturliga väsen.

PENNY DREADFUL

Penny Dreadful är producerad och skriven av John Logan (Sweeney Todd) som tidigare har nominerats till en Oscar för manuskripten till Gladiator, The Aviator och Hugo Cabret. Hans erfarenheter med liknande miljöer och bra berättelser har gett ett oerhört tillfredsställande resultat. Gamla London beskrivs på ett snyggt sätt och med en detaljrikedom som man bara ser på film. Det varieras mycket med hjälp av locations och scenografin är strålande. Rent tekniskt är detta något av det bästa som gjorts i genren. Seriens styrka ligger också i dess förmåga att överraska med spännande vändningar och intressanta karaktärer. Att använda historiska väsen från skräckvärlden är absolut ett lyckat drag och det är många gåtor från litteraturen som måste lösas. Skådespeleriet är genomgående mycket bra och särskilt Eva Green imponerar med en fantastisk rollprestation. Fem stjärnor.

Penny Dreadful - sesong 1_8 Episode 102 PENNY DREADFUL Penny Dreadful - sesong 1_3 Penny Dreadful - sesong 1_2 Penny Dreadful - sesong 1_1
<
>

Blu-ray-utgåvan av första säsongen imponerar med en synnerligen hög teknisk kvalitet. Vacker bild och ett ljudspår med rejäl tyngd. I bonusväg får vi däremot nöja oss med bara 20 minuters minidokumentärer.

Fakta

 • Release: 18 maj 2015
 • Regi: John Logan
 • Med: Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett, Reeve Carney, Harry Treadaway, Rory Kinnear
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Längd: 7:04

IMDB Rating

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.
  HBO tar oss med på en iskall och föga tillfredsställande hockey-resa.
  The Boss och hans E Street Band är tillbaka i klassisk form, på ett gediget men ojämnt album.
  Om du har en möjlighet så se till att ditt nästa biobesök blir till IMAX-bio. Du kommer inte att ångra dig.
  Kristna, konservativa Mellanvästern i USA utgör bakgrunden för Netflix skandalösa familjekrönika om våld, åtrå och den ständigt närvarande arvsynden.
  Netflix lyckas bara delvis med sin feministiska knorr på Sherlock Holmes.
  Disney berättar ”den sanna” historien om den otroliga vaccinkapplöpningen i Alaska för snart hundra år sedan.
  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.