: Penny Dreadful, säsong 1

Blu-ray-recension

De trefaldigt oscarsnominerade manusförfattaren och producenten John Logan har skapat en serie som bygger på element från nästan hela skräckhistorien. Det kan låta väl våldsamt, men resultatet är en ren estetisk njutning och en spännande historieberättelse som framförs av duktiga skådespelare med bra regi.
Karakter
Drama
Penny Dreadful, säsong 1
Annons
Annons

Vi befinner oss i London på 1890-talet där vi introduceras för en skrämmande mordvåg som skakar invånarna. Har Jack The Ripper kommit tillbaka? Kvinnor och barn hittas lemlästade på de mest förskräckliga sätt och en obehaglig stämning lägger sig över staden. Mitt i alltihop möter vi upptäcktsresanden Malcolm Murray (Timothy Dalton) som letar efter sin försvunna dotter Mina. Han får hjälp av den mörka skönheten Vanessa Ives (Eva Green) att infiltrera Londons mörka undre värld där de stöter på onda krafter, demoner, vampyrer och andra övernaturliga väsen.

PENNY DREADFUL

Penny Dreadful är producerad och skriven av John Logan (Sweeney Todd) som tidigare har nominerats till en Oscar för manuskripten till Gladiator, The Aviator och Hugo Cabret. Hans erfarenheter med liknande miljöer och bra berättelser har gett ett oerhört tillfredsställande resultat. Gamla London beskrivs på ett snyggt sätt och med en detaljrikedom som man bara ser på film. Det varieras mycket med hjälp av locations och scenografin är strålande. Rent tekniskt är detta något av det bästa som gjorts i genren. Seriens styrka ligger också i dess förmåga att överraska med spännande vändningar och intressanta karaktärer. Att använda historiska väsen från skräckvärlden är absolut ett lyckat drag och det är många gåtor från litteraturen som måste lösas. Skådespeleriet är genomgående mycket bra och särskilt Eva Green imponerar med en fantastisk rollprestation. Fem stjärnor.

Penny Dreadful - sesong 1_8 Episode 102 PENNY DREADFUL Penny Dreadful - sesong 1_3 Penny Dreadful - sesong 1_2 Penny Dreadful - sesong 1_1
<
>

Blu-ray-utgåvan av första säsongen imponerar med en synnerligen hög teknisk kvalitet. Vacker bild och ett ljudspår med rejäl tyngd. I bonusväg får vi däremot nöja oss med bara 20 minuters minidokumentärer.

Fakta
  • Release: 18 maj 2015
  • Regi: John Logan
  • Med: Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett, Reeve Carney, Harry Treadaway, Rory Kinnear
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 7:04
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Äntligen lite ledigt mitt i corona-mörkret. Vad ska du titta på för att mysa och koppla av?
Ännu en gång levererar Pixar en teknisk fullträff, ackompanjerad av en ytterst emotionell historia.
Ännu en gång får vi tillbringa tiden fram till jul med ensamstående, smådesperata Johanne som jagar den rätte – och visst blir det riktigt roligt.
En av bluesens absoluta första grand old ladies bjuder på häftiga toner i ett laddat kammarspel, ackompanjerad av ”Black Panther”.
Disney försöker skamlöst utnyttja folks sug efter lättsam julunderhållning.
Alla fördomar du kan tänkas ha mot homosexuella, musikalälskare och intoleranta konservativa kristna i småstads-Amerika blir bekräftade i The Prom.
December har kalla dagar och mörka kvällar – det är läge för många timmar framför TV:n.
Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.