: Penny Dreadful, säsong 1

Blu-ray-recension

De trefaldigt oscarsnominerade manusförfattaren och producenten John Logan har skapat en serie som bygger på element från nästan hela skräckhistorien. Det kan låta väl våldsamt, men resultatet är en ren estetisk njutning och en spännande historieberättelse som framförs av duktiga skådespelare med bra regi.
Karakter
Drama
Penny Dreadful, säsong 1
Annons
Annons
forfatter

Vi befinner oss i London på 1890-talet där vi introduceras för en skrämmande mordvåg som skakar invånarna. Har Jack The Ripper kommit tillbaka? Kvinnor och barn hittas lemlästade på de mest förskräckliga sätt och en obehaglig stämning lägger sig över staden. Mitt i alltihop möter vi upptäcktsresanden Malcolm Murray (Timothy Dalton) som letar efter sin försvunna dotter Mina. Han får hjälp av den mörka skönheten Vanessa Ives (Eva Green) att infiltrera Londons mörka undre värld där de stöter på onda krafter, demoner, vampyrer och andra övernaturliga väsen.

PENNY DREADFUL

Penny Dreadful är producerad och skriven av John Logan (Sweeney Todd) som tidigare har nominerats till en Oscar för manuskripten till Gladiator, The Aviator och Hugo Cabret. Hans erfarenheter med liknande miljöer och bra berättelser har gett ett oerhört tillfredsställande resultat. Gamla London beskrivs på ett snyggt sätt och med en detaljrikedom som man bara ser på film. Det varieras mycket med hjälp av locations och scenografin är strålande. Rent tekniskt är detta något av det bästa som gjorts i genren. Seriens styrka ligger också i dess förmåga att överraska med spännande vändningar och intressanta karaktärer. Att använda historiska väsen från skräckvärlden är absolut ett lyckat drag och det är många gåtor från litteraturen som måste lösas. Skådespeleriet är genomgående mycket bra och särskilt Eva Green imponerar med en fantastisk rollprestation. Fem stjärnor.

Penny Dreadful - sesong 1_8 Episode 102 PENNY DREADFUL Penny Dreadful - sesong 1_3 Penny Dreadful - sesong 1_2 Penny Dreadful - sesong 1_1
<
>

Blu-ray-utgåvan av första säsongen imponerar med en synnerligen hög teknisk kvalitet. Vacker bild och ett ljudspår med rejäl tyngd. I bonusväg får vi däremot nöja oss med bara 20 minuters minidokumentärer.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 18 maj 2015
  • Regi: John Logan
  • Med: Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett, Reeve Carney, Harry Treadaway, Rory Kinnear
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 7:04
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.