Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Parkland

Blu-ray-recension

Före detta reportern Peter Landesman debuterar som filmregissör med ett historiskt drama om timmarna och dagarna efter mordet på John F Kennedy 1963. Men Parkland tillför historien anmärkningsvärt lite.

Publicerad 2014-04-26 - 06:00
Parkland
Lorentz Celo

22 november 1963 mördades John F Kennedy i Dallas, Texas. Parkland berättar historien om olika personer som var involverade i händelserna som följde på mordet. Till exempel läkarna och sjuksköterskorna som var med under försöken att återuppliva presidenten, mannen som filmade mordet med en 8 mm-filmkamera, pressen, underrättelsetjänsten och familjen Oswald.

Landesman är en före detta reporter som har en del erfarenhet av film i egenskap av producent och manusförfattare. Parkland är hans regidebut och det är också han som har skrivit manus som bygger på en bok av Vincent Buglosi. Resultatet är inte särskilt lyckat. Landesman försöker belysa händelsen på ett alternativt sätt, men lyckas inte tillföra något nytt eller uppseendeväckande. Filmen är bara bitvis intressant, framför allt på grund av det historiska perspektivet. Att närma sig händelsen från ett mer ”mänskligt” perspektiv är i grund och botten en bra idé, men då måste det ha större genomslagskraft. I slutändan blir Parkland inte någon särskilt minnesvärd historia, även om tanken bakom och produktionen är bra. Tre stjärnor.

Det är nog många som kan tycka att filmen är värd en titt, och då är den en okej BD-utgåva. Mycket bra bild och ett ljudspår av toppklass, samt ett intressant kommentatorsspår och ett par borttagna scener.

knapp

http://www.youtube.com/watch?v=9yjUAnMyCus

Karakter
Parkland

Fakta:

  • Release: 26 februari Regi: Peter Landesman
  • Med: Billy Bob Thornton, Paul Giamatti, James Badge Dale, Zac Effron, Jacki Weaver, Jackie Earle Haley
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen