Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Our Brand is Crisis

Blu-ray-recension

Härligt satiriskt – och aktuellt – samtidsdrama om hur presidenvalskampanjer riggas och fixas.

Publicerad 2016-04-30 - 04:00
Our Brand is Crisis
Tor Aavatsmark

Folkskygga ”Calamity” Jane (Sandra Bullock) är spin doctor och en av tidernas bästa valstrateger. Efter ett par brutala förluster har hon dragit sig tillbaka och lever ensam i vildmarken och sysslar med keramik – ända tills hon lockas tillbaka in i spelet för att rädda en kapsejsad kampanj om presidentmakten i Bolivia!

När hon anländer till huvudstaden La Paz är det 80 dagar kvar till valet och utmanaren har stöd av stabila 45 % av folket, medan Janes kandidat Castillo (Joaquim de Almeida) ligger på 8 %. Huvudstrategen bakom mannen som leder kapplöpningen är dessutom Janes ärkefiende, Pat Candy (Billy Bob Thornton). Kampen kan börja och ändamålet helgar alla medel! Om du trodde att de amerikanska presidentvalskampanjerna var fula och fulla av förtal och smutskastning, så ta en tripp till Bolivia!

Our Brand is Crisis
Our Brand is Crisis

Our Brand is Crisis har tydliga paralleller till den något djupare Wag the Dog (1997), där mantrat är att varje kampanj kan utföras genom att distrahera väljarna, oftast genom en påhittad kris. Jane & Co har planen att låta påskina att Bolivia står inför en svår kris, en kris som bara Castillo har erfarenhet att hantera.

Our Brand is Crisis
Our Brand is Crisis

Filmen har mycket humor och fascinerande politiska analyser, men är tyvärr lite för förutsägbar och klyschig. Den röda tråden är det bittra förhållandet mellan Jane och Candy och Bullock gör en fenomenal roll. Kul och tankeväckande, och högaktuell. 4 stjärnor.

Our Brand is Crisis
Our Brand is Crisis

Både bild- och ljudkvalitet (DTS 5.1) får mer än godkänt, men minuspoäng till bonusmaterialet som bara består av 11 minuter med intervjuer och trailer.

Karakter
Our Brand is Crisis

Fakta:

  • Release: 14 mars 2016
  • Med: Sandra Bullock, Billy Bob Thornton, Anthony Mackie, Joaquim de Almeida, Scott McNairy, Ann Dowd
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 1:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen