TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Natt på museet: Gravkammarens hemlighet

Blu-ray-recension

Hur mycket saft går det att krama ut ur en citron? I Ben Stillers värld kan den uppenbarligen klämmas mycket torr.

forfatter
Publicerad 2015-07-10 - 09:49
Karakter
Äventyr
Natt på museet: Gravkammarens hemlighet

Första filmen var originell, rolig och mycket underhållande (framför allt) för barnen, andra filmen var förflyttad till New York och i princip en ren upprepning med samma handling. I årets film har de dessvärre inte brytt sig om att vare sig förnya handlingen eller karaktärerna minsta lilla gnutta.

Det visar sig att det vilar en förbannelse över den magiska egyptiska tavlan (som ser ut som om den är gjord av frigolit!) vilket gör att alla museiföremål väcks till liv på natten. Det betyder att hela konkarongen måste flyttas till British Museum för att återförenas med sina egyptiska förfäder. Tyvärr har ingen kläckt en endaste ny idé eller handling för att piffa upp historien.

NIGHT AT THE MUSEUM 3

Det är alltjämt den lätt enfaldige nattvakten Ben Stiller som har huvudrollen, han ackompanjeras av den avlidne Robin Williams och Ricky Gervais, med Steve Coogan och Owen Wilson som humoristiska sidekickar. Imponerande nog känns nittio minuter som länge, det blir ingen fart alls på filmen förrän gänget ger sig ut på Londons gator, dessutom ser Hugh Jackman och Alice Eve till att det finns ett förlösande andrum – och sedan kommer ett otroligt långt och svulstigt slut. Det här räcker absolut inte till mer än tre tunna stjärnor. Dags att skicka hela gänget till museum, UTAN livgivande egyptisk tavla!

NIGHT AT THE MUSEUM 3 NIGHT AT THE MUSEUM 3 NIGHT AT THE MUSEUM 3 NIGHT AT THE MUSEUM 3
<
>

Om inte filmen är något att hurra för så håller den tekniska biten desto högre standard. Toppbild med gnistrande kontrast och detaljer i alla situationer. Ljudspåret (DTS 7.1) har en snudd på perfekt exakt surroundmix som utnyttjar mediet till fullo. En mängd både intressanta och lärorika bonusmaterial är ett lyft.

Fakta
  • Release: 22 juni 2015
  • Regi: Shawn Levy
  • Originaltitel: Night at the Museum: Secret of the Tomb
  • Med: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan, Ricky Gervais, Dan Stevens, Ben Kingsley, Rebel Wilson
  • Genre: Äventyr
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:28
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend