: Mortdecai

Blu-ray-recension

David Koepps senaste bidrag till filmhistorien är ett bra exempel på hur dålig man kan göra en film som har Johnny Depp i huvudrollen. Det enda positiva är att det bara kan bli bättre nästa gång.

Karakter
Komedi
Mortdecai

Charlie Mortdecai (Johnny Depp) är en excentrisk konsthandlare och livsnjutare med kostsamma vanor och krävande hustru (Gwyneth Paltrow). Han har det trassligt med ekonomin och går därför med på att hjälpa den brittiska underrättelsetjänsten MI5 hitta en stulen tavla som påstås innehålla koden till en gömd nazi-förmögenhet. Charlie och hans trofasta tjänare Jock (Paul Bettany) inleder jakten på tavlan men de är definitivt inte de enda som försöker hitta konstverket och alla pengar.

Mortdecai_6

Superstjärnan Johnny Depp är en av de mest framgångsrika skådespelarna de senaste tjugo åren men har verkligen haft det trassligt med att välja roller de senaste åren. Det börjar bli länge sedan vi såg något riktigt bra med Depp – och hans beslut att gestalta Charlie Mortdecai underlättar definitivt inte. Den här komedin är helt enkelt fruktansvärt dålig och en uppvisning i trötthet som gränsar till tortyr! Här försöker man göra ett slags ny Inspektör Clouseau men resultatet är bara en karaktär som inte är rolig och en film som är fylld till brädden med dåliga skämt. Själva produktionen är bitvis imponerande men detta är verkligen 60 miljoner dollar rakt ut genom fönstret. Två trista stjärnor.

Mortdecai_4 (FSR:AA) 4V5C9262.CR2
<
>

Om man (av någon obegriplig anledning) vill äga den här filmen så slipper man lyckligtvis extramaterial men får en Blu-ray-skiva med ett mycket bra ljudspår och en felfri bild.

Mortdecai_5

Fakta

 • Release: 6 juli 2015
 • Regi: David Koepp
 • Med: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Aubrey Plaza, Jeff Goldblum, Paul Bettany
 • Genre: Komedi
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Längd: 1:45

IMDB Rating

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
  Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
  Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
  Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
  Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
  Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.
  Kate Mara ägnar sig åt barnarov i rörig och osammanhängande HBO-serie.
  När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.