Search
Generic filters

: Mortdecai

Blu-ray-recension

David Koepps senaste bidrag till filmhistorien är ett bra exempel på hur dålig man kan göra en film som har Johnny Depp i huvudrollen. Det enda positiva är att det bara kan bli bättre nästa gång.

Karakter
Komedi
Mortdecai

Charlie Mortdecai (Johnny Depp) är en excentrisk konsthandlare och livsnjutare med kostsamma vanor och krävande hustru (Gwyneth Paltrow). Han har det trassligt med ekonomin och går därför med på att hjälpa den brittiska underrättelsetjänsten MI5 hitta en stulen tavla som påstås innehålla koden till en gömd nazi-förmögenhet. Charlie och hans trofasta tjänare Jock (Paul Bettany) inleder jakten på tavlan men de är definitivt inte de enda som försöker hitta konstverket och alla pengar.

Mortdecai_6

Superstjärnan Johnny Depp är en av de mest framgångsrika skådespelarna de senaste tjugo åren men har verkligen haft det trassligt med att välja roller de senaste åren. Det börjar bli länge sedan vi såg något riktigt bra med Depp – och hans beslut att gestalta Charlie Mortdecai underlättar definitivt inte. Den här komedin är helt enkelt fruktansvärt dålig och en uppvisning i trötthet som gränsar till tortyr! Här försöker man göra ett slags ny Inspektör Clouseau men resultatet är bara en karaktär som inte är rolig och en film som är fylld till brädden med dåliga skämt. Själva produktionen är bitvis imponerande men detta är verkligen 60 miljoner dollar rakt ut genom fönstret. Två trista stjärnor.

Mortdecai_4 (FSR:AA) 4V5C9262.CR2
<
>

Om man (av någon obegriplig anledning) vill äga den här filmen så slipper man lyckligtvis extramaterial men får en Blu-ray-skiva med ett mycket bra ljudspår och en felfri bild.

Mortdecai_5

Fakta

 • Release: 6 juli 2015
 • Regi: David Koepp
 • Med: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Aubrey Plaza, Jeff Goldblum, Paul Bettany
 • Genre: Komedi
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Längd: 1:45

IMDB Rating

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.
  Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.