Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Mammas pojkar

Blu-ray-recension

Ibland kan en idé verka bra på papperet men ändå inte bli riktigt som man hade tänkt sig. Mammas pojkar hamnar nog i den kategorin. Konceptet är lovande men den färdiga filmen är inte tillräckligt stark.

Publicerad 2013-06-18 - 06:00
Mammas pojkar
Lorentz Celo

Bröderna Thor och Oden är i trettioårsåldern men har inga som helst planer på att flytta hemifrån, de bor hellre med mamma som är präst. Pojkarna vägrar att leva ett konventionellt familjeliv och är egentligen bara intresserade av hårdrock. Allt ändras dock när stadens nya lärarinna dyker upp och båda bröderna, bakom ryggen på varandra, försöker vinna hennes hjärta. Det blir en svår prövning för deras vänskap och mamma Gunilla måste fatta ett par viktiga beslut för att Thor och Oden ska hamna rätt i livet.

Ulf Malmros har lyckats fint som filmskapare, bland annat med Smala Sussie (2003), men tyvärr håller inte Mammas pojkar måttet på flera områden. Själva grundtanken om de två rockbröderna i en typisk småstad är fin, men själva utförandet är för slätstruket. Det finns inte någon ordentlig handling, berättandet är osammanhängande och det är svårt att känna sympati för någon av karaktärerna. Det största problemet för den här komedin är dock att den inte är rolig – även om det finns ett fåtal höjdpunkter. Två stjärnor.

Blu-ray-versionen är inte särskilt sensationell. Ljudet och bilden är medelbra och bonusmaterialet består bara av ett par borttagna scener.

Karakter
Mammas pojkar

Fakta:

  • Release: 24 april 2013
  • Regi: Ulf Malmros
  • Med: Björn Starrin, Johan Östling, Lotta Tejle, Kjell Bergqvist, Mia Skäringer, Tuva Novotny
  • Genre: Komedi
  • Land: Sverige År: 2012 Längd: 1:40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen