Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Killing Them Softly

Blu-ray-recension

Tre hafsiga småskurkar rånar ett pokerparti som skyddas av maffian. Kuppen lyckas, men sedan anlitas Brad Pitt för att ta kål på dem.

Publicerad 2013-06-01 - 06:00
Killing Them Softly
Tor Aavatsmark

Andrew Dominik (regi) och Pitt jobbade tillsammans i den mästerliga ”Jesse James”, med ”Killing Them Softly” går de i en helt annan riktning och försöker kombinera thriller, film noir, Tarantino, gangster- och maffiafilm. Filmen bygger på boken av George Higgins och är en fascinerande resa bland samhällets avskum, med den gryende finanskrisen och det stundande presidentvalet som kuliss.

Filmen har många kvaliteter, en av dem är Pitts och Gandolfinis skådespeleri, det finns också mycket dialog i lugna scener, men filmen försöker vara mer än vad den faktiskt är, och både klippningen och dramaturgin borde ha stramats till rejält.

Dominik vill att filmen ska framstå som viktig, med ett visst mått samhällskritik, men resultatet är ett halvspännande kriminaldrama med tuff dialog och attityd. Lite som en champagne som stått över natten, det smakar fortfarande bra men utan bubblor och stuns. Trots att Killing Them Softly känns ofulländad och är onödigt seg förtjänar den tre starka stjärnor.

Bildkvaliteten är en besvikelse, matta färger och dålig kontrast och svärta gör att allting känns grått. Okej ljudspår (DTS-HD). Inget bonusmaterial.

http://www.youtube.com/watch?v=tDyaNnrgdp4

Karakter
Killing Them Softly

Fakta:

  • Release: 27 mars 2013
  • Regi: Andrew Dominik
  • Med: Brad Pitt, Scott McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Richard Jenkins, Ray Liotta
  • Genre: Krim
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen