RecensionHelt hysteriskt: Filmen

Helt förfärligt!

En film som fullständigt saknar nya (och bra) idéer och ett koncept som definitivt inte har åldrats väl.
Karakter
Komedi
Helt hysteriskt: Filmen
forfatter

”Helt vysteriskt” var en populär TV-serie under perioden 1992–2012 och har nu fått lytt liv på vita duken. I ett slags brittisk version av Zoolander får vi följa med bakom kulisserna i den brittiska mode- och PR-världen, där de två hopplösa och berusade Edina (Jennifer Saunders) och Patsy (Joanna Lumley) minglar med kändisar, går på fester och dricker sprit och champagne.

Vad som ligger bakom tanken att återuppliva TV-serien (förutom att det kommer in lite pengar på huvudrollsinnehavarnas konton) är oförklarligt. Visst drar vi på smilbanden emellanåt, men det allra mesta är pinsamt banal och platt humor. Ta till exempel Edinas besök hos förläggaren. När han säger att boken är dålig, saknar substans och att det bara står ”bla, bla, bla” så zoomar kameran in på en sida i bokens utkast där det verkligen bara står ”bla, bla, bla”. Japp! Tyvärr är det på den här låga nivån som ”komiken” ligger. Synd, för när de här två berusade damerna var som bäst så var de väldigt roliga.

AF_08602.NEF AF_01749.NEF AF_00789.NEF AF_00710.NEF AF_00905.NEF
<
>
Helt hysteriskt: Filmen

Det största problemet är att man har försökt förvandla en halvtimmes TV-serie med enkel slapstick-humor till en 90-minuters långfilm. En sådan längd kräver en viss form av substans och handling, vilket filmen saknar fullständigt. Dessutom har Edina och Patsy fastnat helt i det förflutna, det verkar som om filmen är inspelad för tio år sedan. Nej, om du inte går igång på en hel radda A- och B-skådisar i miniroller så är detta absolut inget för dig. Låt oss hoppas att damerna dricker ihjäl sig nu! En ynka stjärna.

Både ljud- och bildkvalitet är bra, och bonusmaterialet är mycket roligare än själva filmen.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Fakta
  • Blu-ray
  • Release: 2 januari 2017
  • Regi: Mandie Fletcher
  • Med: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Jane Horrocks, Julia Sawahla, Kate Moss, Lulu
  • Genre: Komedi
  • Land: UK
  • År: 2016
  • Längd: 1:31
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.