TIPS : Halloween: 25 (!) TV-serie- och filmtips

Tips på TV-serier och filmer: Halloween

I dag är det Halloween, vad ska du titta på för att komma i rätt stämning?

Karakter
Rysare
Halloween: 25 (!) TV-serie- och filmtips

I dag är det återigen dags för TRICK OR TREAT, läskiga och lysande pumpor, flygande häxor och ryslig skräck – fast i år det är förmodligen mycket färre barn som ringer på dörren och kräver godis med 150 olika E-ämnen i.

Men vad ska du titta på i kväll för att komma i rätt halloween-stämning?

Läs också Rekommenderat innehåll på Disney+ I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?

Vi har gjort en liten djupdykning bland våra senaste recensioner av filmer och TV-serier och toppat med lite gamla pärlor från arkivet som förhoppningsvis skrämmer vettet ur dig.

Lovecraft Country, säsong 1 (Foto: HBO)

Oavsett om du är en die hard-skräckfantast eller föredrar lite klurigheter eller andra godsaker så finns det en serie eller film som passar alla, både känsliga själar och hardcore-fans.

 

Här är serierna och filmerna som L&B rekommenderar för en lyckad Halloween-kväll:

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Fräsch premiss, halvbra genomfört

Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.

Heeeere’s Johnny!

Stanley Kubrick är fortfarande, 20 år efter sin död, en av tidernas mest spännande regissörer. Nu när höstmörkret sänker sig kommer hans rysarklassiker i en nyrenoverad och förlängd version.
Världens mest filmatiserade författare, Stephen King, får ännu en fjäder i hatten med TV-serien om ett amerikanskt småstadshelvete.

Rysarkick à la Stephen King

Stephen Kings mångfasetterade rysarvärld får nytt liv i andra säsongen av sagolika Castle Rock.

Rysligt bra!

Skaparna av Get Out bjuder på ännu en finstämd skräckklassiker.
Sandra Bullock gömmer sig och flyr från det mörka okända. Tyvärr lyckas Netflix-filmen bara delvis med sin fascinerande handling.
En annorlunda post-apokalyptisk film med en konstant kuslig stämning.
Härlig, klassisk rysare men verkligen inget för känsliga själar.
Succéserien Penny Dreadful har fått nytt liv i en tredje säsong, och varken publiken eller recensenter behöver oroa sig för att den inte ska vara välgjord. Den stora frågan är om serien lyckas hålla uppe intresset i längden?
Guillermo del Toro gör en liten resa tillbaka i tiden för att hitta sig själv och återskapa en klassisk skräckfilm. Crimson Peak glänser med visuell kraft och cool elegans, men saknar både djup och spänning.
TV-serien The Walking Dead har varit en enorm succé ända sedan den började 2010 och nu i oktober är allt dukat för en sjätte säsong med dreglande zombies. I efterdyningarna av detta kommer det en spinoff som handlar om tiden före apokalypsen. Förväntningarna har varit stora och kanske får alla fans precis vad de har väntat på?
Filmen har hajpats som ”årets rysare” och på många plan levererar den varorna så det räcker – vi har sällan blivit mer vettskrämda. Tyvärr håller den inte riktigt hela vägen.

Halleluja! Gapa och ta emot frälsningen!

Kristna, konservativa Mellanvästern i USA utgör bakgrunden för Netflix skandalösa familjekrönika om våld, åtrå och den ständigt närvarande arvsynden.
Rysarklassikern från 1982 som både prequel och remake – i väldigt bra tappning! Vi roade oss kungligt i ett islandskap med fulla, skämtande norrmän och läskiga utomjordingar!

Rysligt bra thrillerklassiker

Elisabeth Moss är enastående i "remaken" av thrillerklassikern.
Ung, vacker blondin, ensam på en öde strand och med en människoätande haj som cirklar runt. Klyschigt recept på B-film?
Succéromanen har framgångsrikt förvandlats till en gedigen thriller, med gott om överraskningar och aha-upplevelser – men en lite väl långsökt handling.
Idyllen råder bland familjerna Dover och Birch i det lite nedgångna arbetarklasskvarteret på Thanksgiving. Sedan försvinner båda de yngsta döttrarna – och vissa är mer beredda än andra att korsa ett par etiska gränser för att hitta barnen.
Louisiana 1995: en ung prostituerad kvinna hittas torterad och mördad mitt ute i ödemarken. Hon är bunden till händer och fötter och har djurhorn som ”krona”. De två omaka poliserna Hart (Woody Harrelson) och Cohle (Matthew McConaughey) får i uppdrag att lösa fallet.
Mästerregissören Darren Aronofsky bjuder på en obehaglig filmupplevelse som du kommer att behöva tid för att ”skaka av dig”.
När Colombia Pictures skulle börja med den första av tre nyinspelningar av Stieg Larssons enorma Millennium-succé så hade de en bra utgångspunkt i den välgjorda ”Män som hatar kvinnor” från 2008. Och det blev ju inte sämre när de fick tag i Steve Zaillian som manusförfattare och David Fincher som regissör.

Premiär på HBO i dag

Lovecraft Country har potential att bli höstens stora serie-snackis
Skräckfilm är kanske den genre som förändrat sig mest de senaste 10-15 åren, ända sedan Scream kom 1996. Joss Whedon och Drew Goddard har nu givit sitt bidrag med en metaskräckfilm som kanske inte är någon revolution, men definitivt en frisk fläkt!
En klassisk rysare med en elegant, om än inte speciellt originell, knorr. Här får vi följa med Daniel ”James Bond” Craig i jakten på drömhuset – och drömfamiljen …

Briljant!

Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
  Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
  Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
  Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
  Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
  Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.
  Kate Mara ägnar sig åt barnarov i rörig och osammanhängande HBO-serie.
  När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.