: God’s Pocket

Blu-ray-recension

I ett av Philadelphias mest slitna arbetarklassområden dör Seymour Hoffmans styvson. Ingen gillade honom, men nu måste (panka) Hoffman ordna begravningen.

Karakter
Drama
God’s Pocket

Peter Dexter har skrivit romanen som filmen bygger på och regissören John ”Mad Men” Slattery har fått med sig ett stjärnteam av skådespelare med Seymour Hoffman, John Turturro, Christina Hendricks och Richard Jenkins i spetsen i denna svarta komedi.
Situationskomiken fungerar när den misslyckade Scarpato (Hoffman) försöker få ordning på livet, men i stort sett hankar sig fram och gör småkriminella jobb för den lokala maffian, med Turturro som sidekick och vackraste kvinnan i staden (Hendricks) vid sin sida.

Han har inte råd – och inte lust – att ge sin rasistiska skitstövel till styvson en riktig begravning, och hela tiden tjatar modern om att sonen inte dog i en olycka. I sin kamp för att göra det rätta hamnar Hoffman i härliga trubbel som både är rörande och får oss att skratta.

God's Pocket_3

God’s Pocket har en trevlig liten parallellhandling om den desillusionerade och alkoholiserade superjournalisten (Jenkins) som är ute efter hans fru. Filmen har autentiska, men väl karikerade, miljöer och gnistrande rollprestationer och många fina repliker. En sorglig liten ljusglimt och ett vackert farväl av en skådespelare av högsta klass.

GODS POCKET God's Pocket_5 God's Pocket_4 God's Pocket_2
<
>

Visst ska allt se smutsigt och slitet ut, men bilden är alldeles för grov och färglös. Ljudet (DTS 5.1) är aningen bättre men inte helt tillfredsställande. Bara några borttagna scener som extramaterial.

Läs mer om Philip Seymour Hoffman

Fakta

 • Release: 11 maj 2015
 • Regi: John Slattery
 • Med: Philip Seymour Hoffman, Christina Hendricks, John Turturro, Richard Jenkins, Eddie Marsan, Caleb L. Jones
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Längd: 1:28

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.
  HBO tar oss med på en iskall och föga tillfredsställande hockey-resa.
  The Boss och hans E Street Band är tillbaka i klassisk form, på ett gediget men ojämnt album.
  Om du har en möjlighet så se till att ditt nästa biobesök blir till IMAX-bio. Du kommer inte att ångra dig.
  Kristna, konservativa Mellanvästern i USA utgör bakgrunden för Netflix skandalösa familjekrönika om våld, åtrå och den ständigt närvarande arvsynden.
  Netflix lyckas bara delvis med sin feministiska knorr på Sherlock Holmes.
  Disney berättar ”den sanna” historien om den otroliga vaccinkapplöpningen i Alaska för snart hundra år sedan.
  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.