TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: God’s Pocket

Blu-ray-recension

I ett av Philadelphias mest slitna arbetarklassområden dör Seymour Hoffmans styvson. Ingen gillade honom, men nu måste (panka) Hoffman ordna begravningen.

Karakter
Drama
God’s Pocket

Fakta:

  • Release: 11 maj 2015
  • Regi: John Slattery
  • Med: Philip Seymour Hoffman, Christina Hendricks, John Turturro, Richard Jenkins, Eddie Marsan, Caleb L. Jones
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:28

Peter Dexter har skrivit romanen som filmen bygger på och regissören John ”Mad Men” Slattery har fått med sig ett stjärnteam av skådespelare med Seymour Hoffman, John Turturro, Christina Hendricks och Richard Jenkins i spetsen i denna svarta komedi.
Situationskomiken fungerar när den misslyckade Scarpato (Hoffman) försöker få ordning på livet, men i stort sett hankar sig fram och gör småkriminella jobb för den lokala maffian, med Turturro som sidekick och vackraste kvinnan i staden (Hendricks) vid sin sida.

Han har inte råd – och inte lust – att ge sin rasistiska skitstövel till styvson en riktig begravning, och hela tiden tjatar modern om att sonen inte dog i en olycka. I sin kamp för att göra det rätta hamnar Hoffman i härliga trubbel som både är rörande och får oss att skratta.

God's Pocket_3

God’s Pocket har en trevlig liten parallellhandling om den desillusionerade och alkoholiserade superjournalisten (Jenkins) som är ute efter hans fru. Filmen har autentiska, men väl karikerade, miljöer och gnistrande rollprestationer och många fina repliker. En sorglig liten ljusglimt och ett vackert farväl av en skådespelare av högsta klass.

GODS POCKET God's Pocket_5 God's Pocket_4 God's Pocket_2
<
>

Visst ska allt se smutsigt och slitet ut, men bilden är alldeles för grov och färglös. Ljudet (DTS 5.1) är aningen bättre men inte helt tillfredsställande. Bara några borttagna scener som extramaterial.

Läs mer om Philip Seymour Hoffman

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.