Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Gangster Squad

Blu-ray-recension

Med tanke på den imponerande rollistan och den intressanta historien är det verkligen märkligt hur ytlig Gangster Squad har blivit. Men när det är sagt så har filmen ändå mycket ögongodis och är utan tvekan sevärd underhållning.

Publicerad 2013-06-30 - 06:00
Gangster Squad
Lorentz Celo

Filmen är inspirerad av den sanna historien om gangstern Mickey Cohen (Sean Penn) som styrde Los Angeles narkotika, prostitution och spel i slutet av 1940-talet. Polischef Bill Parker (Nick Nolte) ger konstapel John O’Mara (Josh Brolin) i uppdrag att tänja på lagen för att få bukt med kriminaliteten och maffians fotfäste på den amerikanska västkusten. O’Mara samlar ihop ett gäng med olika färdigheter för det farliga uppdraget.

Gangster Squad är en oerhört konventionell genrefilm som använder sig av enkla uttrycksmedel i berättandet. Karaktärerna, i synnerhet Sean Penns tolkning av Cohen, gränsar till karikatyrer, vilket gör att filmen inte känns särskilt nyanserad. Detta är dock förmodligen ett medvetet drag av regissör Rubin Fleischer, det är uppenbart att filmen är en hyllning till klassiska gangsterberättelser från 30- och 40-talet. Men det hade ändå varit bra om man kommit närmare filmens mest intressanta karaktärer.

Produktionsdesign och kostymer imponerar och både handling och dramaturgi fungerar, men i slutändan är detta en ihålig och ytlig film som inte lämnar några djupa spår. Fyra stjärnor.

Blu-ray-versionen kan rekommenderas. Den har massor av intressant bonusmaterial och en nästan perfekt bild. Ljudspåret (DTS-HD MA) är verkligen imponerande och får full pott!

http://www.youtube.com/watch?v=qilrVR0miPU

Karakter
Gangster Squad

Fakta:

  • Release: 15 maj 2013
  • Regi: Ruben Fleischer
  • Med: Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn, Josh Brolin, Robert Patrick, Nick Nolte
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen