TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Fargo, säsong 2

HBO Nordic

Oron för att arvet från filmklassikern Fargo skulle förstöras av en TV-serie som utspelas i samma miljö kan lugnt stillas. Andra säsongen är underhållning av högsta klass.

forfatter
Publicerad 2015-11-24 - 13:27
Karakter
Drama
Fargo, säsong 2

Den första säsongen av Fargo utspelades i Minnesota 2006, där vi fick följa lönnmördaren Lorne Malvo (Billy Bob Thornton). Under utredningens gång fick vi höra talas om ett par hemska saker som hände i Sioux Falls 1979. Det är detta som andra säsongen handlar om: ett trippelmord på en restaurang som orsakar kaos hos polisen, lokalbefolkningen och lokala maffiagrupper.

youtu.be/oehtmxLWroU

Fargo - sesong 2_6

Många anhängare av Coen-brödernas eminenta klassiker Fargo från 1996 var skeptiska när en TV-serie tillkännagavs som skulle vara inspirerad av filmens karaktärer och miljöer. Lyckligtvis fungerade konceptet bra i första säsongen 2014, och med andra säsongen etablerar sig serien som en potentiell klassiker i genren. Med en tematisk knorr på filmens värld, inklusive kärnan av den första säsongen, har vi förflyttat oss till 70-talet på ett utsökt lyckat sätt. Allt från stil, karaktärer, dialog, foto och musik av högsta klass, gör detta till en ovanligt vacker, rolig och skrämmande upplevelse. Seriens skapare, Noah Hawley, förtjänar mycket beröm för att ha skapat en produkt som håller så hög kvalitet att till och med bröderna Coen måste vara avundsjuka. Rollistan och det tekniska utförandet gör andra säsongen av Fargo till en av de mest välgjorda och sevärda produktionerna vi har sett på TV. Det är bara att njuta och hoppas på en lika stark fortsättning. Recensionen bygger på de fyra första avsnitten av säsongen.

Fargo - sesong 2_4 Fargo - sesong 2_2
<
>
(Foto: Tillverkare)

Deckarserien går att streama nu på HBO Nordic. Bild- och ljudkvaliteten är definitivt bra, det är bara ett par smärre svagheter som drar ner slutbetyget en aning.

(Foto: Tillverkare)

Fakta
  • Release: 13 oktober 2015
  • Regi: Noah Hawley
  • Med: Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Jeffrey Donovan
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 8:50
IMDB Rating

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend