: Fargo, säsong 2

HBO Nordic

Oron för att arvet från filmklassikern Fargo skulle förstöras av en TV-serie som utspelas i samma miljö kan lugnt stillas. Andra säsongen är underhållning av högsta klass.
Karakter
Drama
Fargo, säsong 2
Annons
Annons

Den första säsongen av Fargo utspelades i Minnesota 2006, där vi fick följa lönnmördaren Lorne Malvo (Billy Bob Thornton). Under utredningens gång fick vi höra talas om ett par hemska saker som hände i Sioux Falls 1979. Det är detta som andra säsongen handlar om: ett trippelmord på en restaurang som orsakar kaos hos polisen, lokalbefolkningen och lokala maffiagrupper.

Fargo - sesong 2_6

Många anhängare av Coen-brödernas eminenta klassiker Fargo från 1996 var skeptiska när en TV-serie tillkännagavs som skulle vara inspirerad av filmens karaktärer och miljöer. Lyckligtvis fungerade konceptet bra i första säsongen 2014, och med andra säsongen etablerar sig serien som en potentiell klassiker i genren. Med en tematisk knorr på filmens värld, inklusive kärnan av den första säsongen, har vi förflyttat oss till 70-talet på ett utsökt lyckat sätt. Allt från stil, karaktärer, dialog, foto och musik av högsta klass, gör detta till en ovanligt vacker, rolig och skrämmande upplevelse. Seriens skapare, Noah Hawley, förtjänar mycket beröm för att ha skapat en produkt som håller så hög kvalitet att till och med bröderna Coen måste vara avundsjuka. Rollistan och det tekniska utförandet gör andra säsongen av Fargo till en av de mest välgjorda och sevärda produktionerna vi har sett på TV. Det är bara att njuta och hoppas på en lika stark fortsättning. Recensionen bygger på de fyra första avsnitten av säsongen.

Fargo - sesong 2_4 Fargo - sesong 2_2
<
>
(Foto: Tillverkare)

Deckarserien går att streama nu på HBO Nordic. Bild- och ljudkvaliteten är definitivt bra, det är bara ett par smärre svagheter som drar ner slutbetyget en aning.

Annons

(Foto: Tillverkare)

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 13 oktober 2015
  • Regi: Noah Hawley
  • Med: Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Jeffrey Donovan
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 8:50
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.
Starka kvinnor med högst personliga problem är den drivande kraften i detta starka Netflix-drama.