TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Demolition

Ett raserat liv

Vad gör du om livet inte längre har någon mening? Börjar förstöra saker?

forfatter
Publicerad 2017-01-22 - 15:26
Karakter
Drama
Demolition

Davis Mitchell (Jake Gyllenhal) lever ett lyckligt liv. Han har stor framgång i sitt arbete som finansman, har en fru som han älskar och en framtid som ser ljus ut – tills hans fru dör i en bilolycka.
Efter det tragiska dödsfallet reagerar Davis med apati och bli helt likgiltig. Han går till jobbet som han brukar men stänger ute alla känslor och hänger upp sig på obetydliga detaljer. En av dessa detaljer är en trasig snacksmaskin som står i väntrummet på sjukhuset. När han väntar på att få besked om hans fru ska överleva blir han irriterad över att han inte får ut chokladen som han betalat för. Han sätter sig ner och skriver ett långt och personligt klagomål. På kundtjänsten är det Karen (Naomi Watts) som hanterar hans anmälan, och så småningom blir de vänner.

Davis är trött på allting och försöker hitta en ny mening med sitt liv (förutom att skriva långa klagobrev) när han upptäcker att han får mycket glädje av att förstöra saker och ting – han får sedan ett jobb på ett rivningsföretag.
Demolition är en liten anmärkningsvärd film som med värme och förundran belyser ett viktigt tema: hur man hanterar sorg. Den har däremot väldiga svårigheter med att hitta en balansgång mellan svart komedi och melodrama. Både Gyllenhal och Watts gör stabila roller i en film som saknar riktning. Den känns nästan lite rastlöst osäker på utvecklingen som karaktären Davis har. Tre stjärnor.
Imponerande bildkvalitet men ett ljudspår som saknar lite fyllighet och tryck. Bara ett par stillbilder som extramaterial.

(Foto: Tillverkare)

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta

Blu-ray
Release: 14 november 2016
Regi: Jean-Marc Vallée
Med: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Judah Lewis, C.J. Wilson, Polly Draper
Genre: Drama
Land: USA
År: 2015
Längd: 1:41

IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend