Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Cheerful Weather for the Wedding

Blu-ray-recension

Är det något britterna kan ut i fingerspetsarna så är det kostymdrama från 1800-talet. Oftast handlar det om långtråkiga och ointressanta kostymdramer med endimensionella karaktärer – men Cheerful Weather for the Wedding lyckas överraska.

Publicerad 2013-03-11 - 06:00
Cheerful Weather for the Wedding
Tor Aavatsmark

Den brittiska överklassfamiljen Thatcham förbereder ett storslaget bröllop. Men på den milda decembermorgonen dyker det upp problem när brudens ex dyker upp helt oväntat – allt medan bruden sitter inlåst på sitt rum och dricker sig berusad på rom, gästerna påbörjar festen (och intrigerna) i tidigaste laget, brudens mor håller på att krypa ur sitt fina överklasskal och en liten rackarunge håller på att spränga hela sällskapet!

Till skillnad från de flesta kostymdramer känns inte detta konstruerat och konstlat, utan förfriskande när det försmådda exet gör entré i brudens liv och drar igång en känslomässig bergochdalbana. Ett vältajmat och naturligt skådespel, charmiga karaktärer och vackert foto/klippning gör detta till en mer än lyckad sitta-i-soffan-film för mörka vinterkvällar. Du kommer att både skratta och gråta. Fyra starka stjärnor.

Bildkvaliteten är överväldigande skarp och vacker, vilket inte minst syns i de vackra och skarpa naturbilderna, men även mörka inomhusscener ser bättre ut än genomsnittet. Ljudspåret (DTS-HD) går det inte heller att klaga på alls. Som bonus finns en kort bakomfilm samt kommentatorsspår.

Karakter
Cheerful Weather for the Wedding

Fakta:

  • Release: 23 januari 2013
  • Regi: Donald Rice
  • Med: Felicity Jones, Luke Treadaway, Elizabeth McGovern, Mackenzie Crook, Eva Traynor
  • Genre: Drama
  • Land: UK
  • År: 2012
  • Längd: 1:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen