Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Blodsband

Blu-ray-recension

Den brittiske regissören David Mackenzie bjuder på ett klassiskt socialrealistiskt drama som behandlar diverse aspekter med rehabilitering av kriminella.

Publicerad 2015-02-28 - 15:47
Blodsband
Lorentz Celo

Eric Love (Jack O’Connell) är en synnerligen våldsam nittonåring som har bott på institutioner och i ungdomsfängelse sedan han var fem år gammal. Under försvårande omständigheter förflyttas till en avdelning för vuxna som sitter inne för mord och grov misshandel. Där konfronteras han bland annat med sin egen far, Neville (Ben Mendelsohn), som redan har varit där i många år.

Blodsband är ett effektivt och brutalt drama som både oroar och fascinerar. Filmen är inte särskilt nydanande men det den saknar i originalitet tar den igen med intensitet och stram regi. Rolltolkningarna är utmärkta och det finns en framtida stjärna i Jack O’Connell, som gör en fantastisk insats i rollen som den besvärlige Eric. Hans strålande insats har också gett honom ett antal filmpriser och många nya roller. Definitivt en skådespelare vars karriär vi ska följa. Blodsband är en bra film men det finns en del saker som inte fungerar optimalt. Det saknas lite på berättarplanet och några av karaktärerna utvecklas inte tillräckligt väl. Ändå är detta mer än godkänt. Fyra starka stjärnor.

Rent tekniskt är filmen värd att köpa på Blu-ray. Ljudspåret (DTS 5.1) är mycket bra och bilden går inte att klaga på. Tyvärr inget extramaterial.

Starred-Up_6-990x505 Starred-Up_5-990x505 Starred-Up_4-990x505 Starred-Up_3-990x505 Starred-Up_2-990x505
<
>
Karakter
Blodsband

Fakta:

  • Release: 9 februari 2015
  • Regi: David Mackenzie
  • Originaltitel: Starred Up
  • Med: Jack O´Connell, Ben Mendelsohn, Rupert Friend, Sam Spruell, Duncan A. James, Gilly Gilchrist
  • Genre: Drama
  • Land: UK
  • År: 2013
  • Längd: 1:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen