Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Bedragaren

Blu-ray-recension

Richard Gere har i princip dragit sig tillbaka från rampljuset och karriären det senaste årtiondet, så det är trevligt att se honom tillbaka i denna högst kompetenta thriller.

Publicerad 2013-04-09 - 06:00
Bedragaren
Tor Aavatsmark

”Greed is good!”, utbrast Gordon Gekko i klassikern Wall Street när yuppievågen kulminerade 1987. Med finanskollapsen 2008 färskt i minnet och turbulensen i världsekonomin som kuliss får vi följa med finansmogulen Robert Miller (Richard Gere) i hans extrema vardag – en vardag som håller på att ställas på ända när hans sällskap balanserar på avgrundens brant, skattemyndigheten håller på att slå klorna i honom, plus att han tar livet av sin älskarinna i en bilolycka!

Miller har inga skrupler och är iskallt beräknande och tror att han kan köpa sig fri från allt, men om sanningen om bilolyckan kommer ut är han förlorad. Samtidigt finns det en snudd på fanatiskt entusiastisk polis (Tim Roth) som är ute efter att en gång för alla ”nita” en av ”de rika”. Snaran dras åt …

Bedragaren är välberättad och hyfsat trovärdig thriller om ekonomiska jämlikheter, och inte minst blir vi fascinerade av de påfallande skillnaderna mellan vad Miller lär och vad han lever. Gere är som klippt och skuren som den vältalige gentlemannen med dubbelliv, vars alla moraliska tankar åker ut genom fönstret så fort pengar står på spel. Handlingen är kanske inte så våldsamt originell och en del karaktärer är väl stereotypiska, men detta är ändå värt en filmkväll.

Utomhus i dagsljus är bilden väldigt bra men den håller inte riktigt i vissa mörka scener. Ett mer än tillfredsställande ljudspår lyfter intrycket en del. Inget bonusmaterial.

http://www.youtube.com/watch?v=90j724MQZhY

Karakter
Bedragaren

Fakta:

  • Release: 3 april 2013
  • Regi: Nicholas Jarecki
  • Med: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling, Nate Parker, Laetitia Casta
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen