TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Baywatch – Extended Cut

Så dålig att det gör ont!

Baywatch-filmen lanseras som ett slags parodi på TV-serien. Men varför i hela friden göra parodi på en parodi?

forfatter
Publicerad 2017-10-18 - 17:48
Karakter
Komedi
Baywatch – Extended Cut

De välsvarvade och lättklädda badvakterna på Santa Monica Beach, med Pamela Anderson och David Hasselhoff i spetsen, gjorde ärevarv runt jorden på 1990-talet. I en tid som präglas av filmbolag som satsar på säkra kort, nyinspelningar och rebooting är det inte konstigt alls att en Baywatch-film dyker upp – och med tanke på hur TV-serien var så förväntar vi oss inte heller något mästerverk.

Producenterna och manusförfattarna har försökt göra en blandning av en hyllning och parodi av kultserien, men allt känns bara tunt och platt – och väldigt lite kul. Handlingen är lövtunn (vilket vi visserligen räknade med) och går ut på att en slemmig fastighetsmagnat (Priyanka Chopra) försöker köpa hela strandpromenaden med knarkpengar. Den ädle Mitch (Dwayne Johson) måste naturligtvis stoppa henne.

In på banan dyker den odräglige Matt Brody (Zac Efron) och den ljuva Summer (Alexandra Daddario). Brody är en självupptagen typ som har två OS-guld men som numera har det knapert. Otroligt nog blir han rekryterad som livräddare. Det gäller även Summer, som är lika söt och bedårande som sommaren är lång och varm. Tillsammans hjälper de Mitch att ta knäcken på de usla knarkskurkarna.

Foto: Fox Paramount
Foto: Fox Paramount

Amerikanerna har en förkärlek för kalsonghumor, vilket verkligen märks tydligt i Baywatch. Här presenteras det varken elegant eller kul. Däremot är humorn fullt i klass med den banala handlingen, de töntiga kommentarerna och avsaknaden av dramaturgi: allt känns konstruerat och förutsägbart. Filmen är som bäst när den är på pricken parodi på den klyschiga TV-serien, till exempel när kvinnorna springer i slowmotion, men det räcker inte alls för att hålla intresset upp i två timmar. 2 väldigt tråååkiga stjärnor. Undvik.

4K-utgåvan har ett häftigt ljudspår (Dolby Atmos) men bilden är en besvikelse – och ”avslöjar” de billiga specialeffekterna – genom att vara för mörk och sakna detaljer. Som bonusmaterial finns intervjuer med skådespelarna, borttagna scener och stunts, samt en tillbakablick på TV-serien.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta

4K UHD BD
Release: 16 oktober 2017
Regi: Seth Gordon
Med: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, Priyanka Chopra, David Hasselhoff
Genre: Komedi
Land: USA
År: 2017
Längd: 1:56

IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend