Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Annie

Blu-ray-recension

Alla minns väl den bedårande rödtotten som drömde om ”Tomorrow” samtidigt som hon sjöng och dansade bort sorgen över att vara föräldralös. 32 år senare släpps en moderniserad ”remake”.

Publicerad 2015-10-02 - 08:26
Annie
Tor Aavatsmark

I den nutida versionen bor Annie (Quvenzhané Wallis) hemma hos den cyniska föredetting-sångerskan Hannigan (Cameron Diaz) som lever på bidragen hon får av staten för att hon tar hand om fem föräldralösa flickor. Annie lider ingen nöd men hon får inte heller någon kärlek och värme – tills hon springer in i armarna på mångmiljardären Stacks (Jamie Foxx).

Stacks äger ett av världens största mobiltelefonbolag och kandiderar till posten som borgmästare i New York. Hans kampanjchef betraktar Annie som ett gyllene tillfälle att få fler röster.

De trallvänliga sångerna och grundberättelsen är densamma som i originalet (som egentligen bygger på musikalen) och Wallis gör en mycket charmig version av Annie. Även Foxx är bra och kemin mellan dem känns äkta. Diaz roll är däremot fullständigt karikerad och överdriven, vilket Diaz gör sitt bästa för att betona. Det största problemet med filmen är dock att det inte finns någon skurk som hotar Annie, bara en sur gammal kärring (Diaz) och en klantig kampanjchef som försöker utnyttja henne på ett cyniskt sätt och sedan tänker ”göra sig av” med henne.

1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis;Jamie Foxx 1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis 1111746 – ANNIE
<
>

Allt känns VÄLDIGT sockersött, välpolerat och kemiskt befriat från udd och svårigheter. Fängslar förmodligen bara de allra minsta i familjen. En fullständig onödig remake. Två lövtunna stjärnor.

Bra bildkvalitet (fast med visst gulstick i färgerna) och ett tungt bra surroundspår (DTS 5.1) som växlar mellan tal och sång. Skivan har ett par utelämnade scener, allsång, trivia och bakomfilm som bonusmaterial.

Karakter
Annie

Fakta:

  • Release: 14 september 2015
  • Regi: Will Gluck
  • Med: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Eden Duncan-Smith
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:58

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen