Search
Generic filters

: Annie

Blu-ray-recension

Alla minns väl den bedårande rödtotten som drömde om ”Tomorrow” samtidigt som hon sjöng och dansade bort sorgen över att vara föräldralös. 32 år senare släpps en moderniserad ”remake”.

Karakter
Drama
Annie

I den nutida versionen bor Annie (Quvenzhané Wallis) hemma hos den cyniska föredetting-sångerskan Hannigan (Cameron Diaz) som lever på bidragen hon får av staten för att hon tar hand om fem föräldralösa flickor. Annie lider ingen nöd men hon får inte heller någon kärlek och värme – tills hon springer in i armarna på mångmiljardären Stacks (Jamie Foxx).

Stacks äger ett av världens största mobiltelefonbolag och kandiderar till posten som borgmästare i New York. Hans kampanjchef betraktar Annie som ett gyllene tillfälle att få fler röster.

De trallvänliga sångerna och grundberättelsen är densamma som i originalet (som egentligen bygger på musikalen) och Wallis gör en mycket charmig version av Annie. Även Foxx är bra och kemin mellan dem känns äkta. Diaz roll är däremot fullständigt karikerad och överdriven, vilket Diaz gör sitt bästa för att betona. Det största problemet med filmen är dock att det inte finns någon skurk som hotar Annie, bara en sur gammal kärring (Diaz) och en klantig kampanjchef som försöker utnyttja henne på ett cyniskt sätt och sedan tänker ”göra sig av” med henne.

1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis;Jamie Foxx 1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis 1111746 – ANNIE
<
>

Allt känns VÄLDIGT sockersött, välpolerat och kemiskt befriat från udd och svårigheter. Fängslar förmodligen bara de allra minsta i familjen. En fullständig onödig remake. Två lövtunna stjärnor.

Bra bildkvalitet (fast med visst gulstick i färgerna) och ett tungt bra surroundspår (DTS 5.1) som växlar mellan tal och sång. Skivan har ett par utelämnade scener, allsång, trivia och bakomfilm som bonusmaterial.

Fakta

 • Release: 14 september 2015
 • Regi: Will Gluck
 • Med: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Eden Duncan-Smith
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Längd: 1:58

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.
  Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.