: Annie

Blu-ray-recension

Alla minns väl den bedårande rödtotten som drömde om ”Tomorrow” samtidigt som hon sjöng och dansade bort sorgen över att vara föräldralös. 32 år senare släpps en moderniserad ”remake”.
Karakter
Drama
Annie
Annons
Annons
forfatter

I den nutida versionen bor Annie (Quvenzhané Wallis) hemma hos den cyniska föredetting-sångerskan Hannigan (Cameron Diaz) som lever på bidragen hon får av staten för att hon tar hand om fem föräldralösa flickor. Annie lider ingen nöd men hon får inte heller någon kärlek och värme – tills hon springer in i armarna på mångmiljardären Stacks (Jamie Foxx).

Stacks äger ett av världens största mobiltelefonbolag och kandiderar till posten som borgmästare i New York. Hans kampanjchef betraktar Annie som ett gyllene tillfälle att få fler röster.

De trallvänliga sångerna och grundberättelsen är densamma som i originalet (som egentligen bygger på musikalen) och Wallis gör en mycket charmig version av Annie. Även Foxx är bra och kemin mellan dem känns äkta. Diaz roll är däremot fullständigt karikerad och överdriven, vilket Diaz gör sitt bästa för att betona. Det största problemet med filmen är dock att det inte finns någon skurk som hotar Annie, bara en sur gammal kärring (Diaz) och en klantig kampanjchef som försöker utnyttja henne på ett cyniskt sätt och sedan tänker ”göra sig av” med henne.

1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis;Jamie Foxx 1111746 – ANNIE Quvenzhane Wallis 1111746 – ANNIE
<
>

Allt känns VÄLDIGT sockersött, välpolerat och kemiskt befriat från udd och svårigheter. Fängslar förmodligen bara de allra minsta i familjen. En fullständig onödig remake. Två lövtunna stjärnor.

Bra bildkvalitet (fast med visst gulstick i färgerna) och ett tungt bra surroundspår (DTS 5.1) som växlar mellan tal och sång. Skivan har ett par utelämnade scener, allsång, trivia och bakomfilm som bonusmaterial.

Fakta
  • Release: 14 september 2015
  • Regi: Will Gluck
  • Med: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Eden Duncan-Smith
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:58
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Efter upploppen i Washington har sociala medier tagit i med hårdhandskarna. Är det censur eller helt nödvändigt?
Man måste registrera sig som operatör och genomgå prov för drönarkortet
Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Äntligen lite ledigt mitt i corona-mörkret. Vad ska du titta på för att mysa och koppla av?
Ännu en gång levererar Pixar en teknisk fullträff, ackompanjerad av en ytterst emotionell historia.
Ännu en gång får vi tillbringa tiden fram till jul med ensamstående, smådesperata Johanne som jagar den rätte – och visst blir det riktigt roligt.
En av bluesens absoluta första grand old ladies bjuder på häftiga toner i ett laddat kammarspel, ackompanjerad av ”Black Panther”.
Disney försöker skamlöst utnyttja folks sug efter lättsam julunderhållning.
Alla fördomar du kan tänkas ha mot homosexuella, musikalälskare och intoleranta konservativa kristna i småstads-Amerika blir bekräftade i The Prom.
December har kalla dagar och mörka kvällar – det är läge för många timmar framför TV:n.
Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.