TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

forfatter
Publicerad 2020-05-29 - 10:00

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Den helelektriska versionen av den kompakta SUVen XC40 stöder snabbladdning upp till 150 kW DC och laddar upp till 11 kW med hemladdaren. Den har en fil-assistent som standard och ett så kallad High Performance-ljudsystem.

För att uppgradera till Harman Kardon-stereo måste du kryssa för Lounge-utrustningspaketet, det kostar 22 900 kronor. Då får du också elektriska stolar och strålkastare med LED-lampor, elektriskt styrt panoramatak och 360-graders parkeringskamera.

Med Intellisafe-paketet blir bilen extra cool, då får du körassistent med adaptiv farthållare och styrhjälp som ser till att bilen ligger i mitten av filen. Döda vinkel-assistent är också något som man inte vill vara utan efter att ha provat.

Dragkrok kostar 11 900 kronor.

Volvo lovar en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder, räckvidd på över 400 kilometer och 80 procents laddning på 40 minuter.

Volvo XC40 Recharge får Android Automotive styringssystem integrert. Foto: Volvo

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend