Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Den helelektriska versionen av den kompakta SUVen XC40 stöder snabbladdning upp till 150 kW DC och laddar upp till 11 kW med hemladdaren. Den har en fil-assistent som standard och ett så kallad High Performance-ljudsystem.

För att uppgradera till Harman Kardon-stereo måste du kryssa för Lounge-utrustningspaketet, det kostar 22 900 kronor. Då får du också elektriska stolar och strålkastare med LED-lampor, elektriskt styrt panoramatak och 360-graders parkeringskamera.

Med Intellisafe-paketet blir bilen extra cool, då får du körassistent med adaptiv farthållare och styrhjälp som ser till att bilen ligger i mitten av filen. Döda vinkel-assistent är också något som man inte vill vara utan efter att ha provat.

Dragkrok kostar 11 900 kronor.

Volvo lovar en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder, räckvidd på över 400 kilometer och 80 procents laddning på 40 minuter.

Annons

Volvo XC40 Recharge får Android Automotive styringssystem integrert. Foto: Volvo

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.