AnnonsinnehållBelkin Soundform True Wireless Earbuds

Hur litet kan det bli och ändå låta bra?

En enda öronpropp består – bland annat – av två mikrofoner, en högtalare, ett radiogränssnitt (Bluetooth), ett batteri och en dator. Belkins nya Soundform True Wireless Earbuds tänjer på gränserna för hur mycket teknik som kan rymmas i ett öra.

Artikeln är gjord av L&B Marketing i samarbete med Belkin

Belkin har slagit sig ihop med Qualcomm om de nya Soundform™ True Wireless Earbuds, och lösningen för hur man fått plats med allting är lite annorlunda än man kanske förväntar sig: det finns nämligen två chip-kort i varje öronpropp i stället för bara en. En krets för Bluetooth-gränssnittet och en för resten, gjorda av flexibla material. Det är det sistnämnda som har gjort det möjligt att pressa in så mycket elektronik i plastskalet.

Att ha estetiska hänsyn i designprocessen samt ha ett skarpt fokus på hur produkterna ser ut inuti, för att optimera förutsättningarna för både teknik och tillverkningsprocess, har en lång historia på Belkin.

Det amerikanska företaget har hittills varit mest känt som tillverkare av datortillbehör. Med den nya Soundform™ True Wireless-serien med trådlösa öronproppar går Belkin på allvar in på marknaden för mobil hifi. Alla öronproppar i Soundform-serien har, precis som Belkins högtalare, specialutvecklade element som ger kraftfull bas, minimal förvrängning och kristallklart diskant- och mellanregister. Trådlös elektricitet har ännu inte utvecklats för öronsnäckor eller annan utrustning, men det glömmer man nästan bort med Soundform-serien, eftersom batteritiden är på topp.

Belkin har lyssnat på konsumenterna

Soundform™ Earbuds är utvecklade och utformade med fokus på användarna. Det betyder till exempel att Belkins ingenjörer har lagt ner mycket möda på att finjustera ett bara sju millimeter stort (eller litet) högtalarmembran så att det passar konsumenternas akustiska preferenser. Detta ska sedan kombineras med att få mikrofonerna att fungera optimalt, så att samtalskvaliteten blir maximal, oavsett vilken miljö användaren befinner sig i.

Men konsumenterna vill inte bara ha bra ljud. Batteritid, vädertålighet och användarvänlighet har också stått högt upp på önskelistan och det har Belkins R&D-team tagit med i beräkningen. Det är lite av en bedrift att få plats med ett batteri som räcker till åtta timmars användning på en enda laddning och som samtidigt uppfyller IPX5-kraven för att tåla både träning och regn.

De nya öronpropparna styrs med hjälp av beröring. Man höjer och sänker volymen, svarar i telefon och hoppar framåt och bakåt i menyerna med hjälp av vissa beröringar och rörelser på själva öronproppen när den sitter i örat. Man behöver alltså inte fiska upp mobilen ur fickan för att svara när det ringer eller hoppa fram till nästa låt.

Upp till 36 timmars trådlöst ljud

Batteriet i själva öronpropparna har ström till upp till åtta timmars användning och när det är helt uppladdat finns det ytterligare 28 timmar i transport- och förvaringsfodralet (Soundform™ Freedom), så att man kan vara ett och ett halvt dygn utan vägguttag och ändå njuta av sin musik. Öronpropparna kan även laddas trådlöst med Qi-laddning.

Fyra modeller och prisklasser

Soundform™-serien innehåller fyra modeller olika prisklasser, så vilka behov man än har är det enkelt att hitta en som passar.

Soundform™ Freedom True Wireless är toppmodellen i den nya serien med öronproppar. Den har miljö-brusreducering (ENC), som automatiskt eliminerar bakgrundsljud oavsett var man befinner sig. Soundform™ använder Qualcomms AptX Audio-system som ger ett knivskarpt ljud på alla volymer, oavsett om det är prat, musik, spel eller filmljud. Och om man skulle ha tappat bort sina öronsnäckor någonstans så går det att lösa också. Soundform™ Freedom-öronpropparna stöder nämligen Apples Hitta-funktion, som de flesta är bekanta med från Hitta min iPhone-funktionen i Apples mobiltelefoner.

Soundform™ Rise har också ENC-brusreducering och extra batteritid. Den finns även i tre olika färger (svart, vit och blå) så att den kan vara en del av det personliga uttrycket.

Soundform™ True Wireless var den första av modellerna som släpptes på marknaden, och det var med dem som Belkin introducerade Qualcomms AptX-ljudsystem.

Soundform™ Move (Plus) är instegsmodellen och den finns både som trådlös och med kabel. Batteritiden i Soundform Move Plus, som är den trådlösa modellen, är fem timmar med ytterligare 19 timmar i ett fulladdat fodral. Den är det självklara valet om man ska ha med sig sina öronproppar på en snabb löprunda runt sjön eller i parken. De medföljande silikontopparna i tre olika storlekar garanterar en tät passform så att de inte trillar ur eller hamnar snett under turen. Och om det skulle bli en hård löprunda eller börja regna så är det inga problem heller. Soundform™ Move-öronsnäckorna är nämligen IPX5-certifierade, vilket innebär att de är svett- och stänktåliga.

Alla Soundform™-modeller säljs med ett förvarings- och laddningsfodral (520 mAh), en USB-C- till USB-A-laddkabel samt tre par silikontoppar i storlekarna small, medium och large. Belkin Soundform™ Earbuds går att köpa online och hos alla ledande elektronikåterförsäljare.