Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Vi utser TCL C815 (65C815)

Fräck och fräsch budget-TV

TCL gillar att göra saker lite annorlunda än det vanliga gänget TV-tillverkare. Det kinesiska märket sticker ofta ut med en piggare design och en fetare lista med funktioner än vad vi brukar hittar hos konkurrenterna i samma prisklass.

Nya C815 har 4K-LCD-panel och moderna Android-smartfunktioner, samt stöder moderna video- och ljudformat som Dolby Vision och Dolby Atmos. Dessutom har den ett integrerat ljudsystem från Onkyo ombord.

 Bildkvalitet

TCL-skärmen har flera olika bildlägen. Filmläget är det bästa för oss som föredrar neutrala och naturliga bilder utan för mycket krydda. C815 har en oerhört ren, tydlig och kontrastrik bild som imponerar direkt.

Sammantaget måste vi säga att vi är mycket nöjda med bildkvaliteten, i synnerhet när vi har med priset i beräkningen. Du kan visserligen inte förvänta dig ALLT till det här priset: jämfört med dyrare premiummodeller med direkt LED-bakgrundsbelysning får TCL-skärmen hålla tillgodo med en ordinär ljusstyrka på ungefär 400 nits. Det här är alltså ingen ”ljuskanon” för de mest hårresande HDR-scenerna, men den duger fint för det mesta TV-innehållet och de flesta tittarförhållanden!

 Ljudkvalitet

C815 utmärker sig med en stark och tydlig röståtergivning, som kommer ut tydligt mot oss där vi sitter i soffan. Klangbalansen är fin och fyllig, med en distinkt diskant och en utmärkt klarhet i mellanregistret. En extra bashögtalare på baksidan ser också till att det finns tillräckligt med tryck och tyngd i musiken och ljudeffekterna. Det låter rent, snyggt och fylligt och TV:n hade inga problem med att fylla vårt relativt stora testrum med tillräcklig volym.

Annons

 Slutsats

TCL C815 är en prisvärd TV med få uppenbara svagheter. Tack vare en skarp och kontrastrik bild, brett formatstöd och rikliga mängder inbyggda tjänster från Android-systemet är allt dukat för sköna TV-upplevelser. TCL-skärmen lyckas också bättre än genomsnittet när det gäller ljud: De inbyggda högtalarna är tillräckligt solida för att klara sig utan en separat soundbar. Allt detta bidrar till att göra TCL C815 till ett mycket bra köp och väl värd en rekommendation!

forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.