Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Rotel Michi X3

Fantastisk highend-förstärkare

Den ser ut som om den kostar över hundratusen kronor. Den kostar "bara" hälften. Och vilket ljud!

Publicerad 2021-10-14 - 09:05
Rotel Michi X3
Amund Hammeren

Det är frestande att kalla Michi ett nytt highend-undermärke till japanska Rotel, även om namnet dök upp i vissa highend-produkter redan 1991. År 2019 återupplivades Michi-namnet med förstärkargänget P5 och M8 och även stereoeffektförstärkaren S5. Och nu, med ett par nya integrerade förstärkare kan man äntligen kalla det en familj. Michi X3 är den minsta och mest prisvärda, men det betyder inte att den är klen.

Michi-produktena är minimalistiska på utsidan, men gediget byggda. Detsamma gäller X3. Minst i familjen, men fortfarande kraftigt byggd Den är 2 cm bredare än normalt, vilket ger den ett ganska bastant yttre. Med nästan 30 kilo på vågen osar den byggkvalitet som få andra gör.

Bluetooth

Förstärkaren kan bara strömma musik på ett enda sätt, och det är Bluetooth. Ja, du läste rätt. Tanken är kanske att det ska vara ett användarvänligt sätt för andra familjemedlemmar att spela musik när entusiasten är borta. Men det är anmärkningsvärt att göra en sådan överdådig förstärkare med digital konvertering, utan några anständiga streamingmöjligheter. Här hade de gott kunnat kosta på sig AirPlay eller Chromecast som ett minimum, helst också Roon-support.

Slutsats

Att Rotel Michi X3 är den minsta förstärkaren under Michi-paraplyet betyder inte att den är liten. Den är nämligen både stor, tung och härligt kapabel. Med 2 x 200 watt i 8 ohm och hela 350 watt i 4 ohm driver den vad den är tänkt att göra, och det gör den med glans när musiken kräver det och med den renaste råheten när det behövs.

Här får du allt i ett, det är frestande att svara ”alla” när någon frågar vem förstärkaren är gjord för. Den bryr sig inte mycket om musikgenrer eller högtalare. Här kommer musiken ut som den spelas in och med komplett kontroll.

Utmärkt digital konvertering och en mängd digitala ingångar är mycket praktiskt.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen