annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
Årets TV-apparater
(Foto: Tillverkare)

Årets TV-apparater

I dag omger vi oss av skärmar av alla storlekar och former, och den viktigaste för många av oss ligger i innerfickan. Mobilen har blivit den främsta källan till kommunikation, information och underhållning. Men hemma i vardagsrummet behövs tyngre artilleri!

När vi ska titta på en bra film, serie eller match så gör vi det gärna tillsammans med vänner och familj, och då är det TV som gäller. Ingen skärm är bättre på att ge fulländade upplevelser. Men den måste naturligtvis ha bild och ljud av toppklass – och allra helst vara rejält stor!

Ju större desto bättre

När man byter TV är det vanligt att man går upp en storlek eller två. 55 och 65 tum är de vanligaste nu för tiden, men många stannar inte där! Även de riktigt stora TV-skärmarna på 75 tum eller ännu mer har blivit populära, nu när priserna går att leva med.

4K Ultra HD-upplösning (3840×2160) har blivit standard (en del märken börjar till och med hinta om 8K!). Det kontrast-ökande video­formatet HDR (High Dynamic Range) är också en vanlig finess i nya TV-apparater. Bra specifikationer är dock ingen garanti för hög bildkvalitet. Vill du ha bra bild så bör du välja en TV med hög kontrast, vilket oftast betyder en OLED-TV eller en LCD-TV med direkt LED-bakbelysning. Sådana brukar kosta en del mer – men tro oss, det är de värda!

Användarupplevelsen
allt viktigare

TV:n handlar inte längre bara om antenn, kabel och parabol. Streaming har blivit en minst lika viktig källa till underhållning och det är därför viktigt att TV:n klarar alla olika innehållsplattformar. Det grafiska användargränssnittet är därför oerhört viktigt.

Många tillverkare satsar på Googles Android-operativsystem, andra har gjort egna för att kunna få bättre kontroll över TV-upplevelsen. Tillsammans med fjärrkontrollerna betyder gränssnitten mycket för hur användarvänliga de olika TV-apparaterna är.

Stäng meny

LJUD & BILD
Läsarundersökning
SVARA OCH VINN
KYGO Hörlurar

Vi vill alltid bli bättre – och nu vill vi veta vad
DU tycker om oss!
Klicka här för att vara med
close-link