TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Vi utser Panasonic LZ2000

Mästarklass från Panasonic

Panasonics bästa OLED-TV är tillbaka i full vigör – och nu finns den äntligen storformat! LZ2000E har helt enkelt en strålande bild.

forfatter
Publicerad 2022-11-01 - 12:00

Toppmodellen från Panasonic har fortsatt att imponera på oss genom flera generationer, och 2022 års modell LZ2000E är inget undantag. Här får du alla kvaliteter som kännetecknar en bra OLED-TV – bottenlösa svärta, bra kontrast och nyanserad färgåtergivning. Enda skillnaden är att Panasonic lyckas ännu lite bättre än de flesta!

Bildkvalitet

Förutom en uppgraderad ”EX” OLED-panel från LG Display är LZ2000E utrustad med en urstark videoprocessor (HCX AI) och en avancerad ljussensor som jobbar tillsammans för att leverera en optimal bild. Färgåtergivningen och gråskalan så väl intrimmade i förväg att det knappt finns något behov av Calman-kalibrering. Mätresultaten är imponerande direkt från fabrik.

På de flesta TV-skärmar får man stå ut med små ojämnheter i färgbalansen, vilket gör bildupplevelsen lite mindre trovärdig. Men på LZ2000 finns det ingen antydan till färgstick eller överdriven mättnad någonstans. Färgövergångarna är jämna och sömlösa. Detta ger en realism som är påtaglig!

Svartnivån är, som på de flesta OLED-skärmar, felfri. Panasonic LZ2000 kan vara helt kolsvart i de områden som krävs. Men minst lika viktigt är att den lyckas bevara detaljnivån i de mörkgrå och nästan svarta områdena, utan att dränka dem i så kallad ”black crush”. Alla bilddetaljer återges med en varsam och stadig hand.

Ljudkvalitet

LZ2000 imponerar inte bara med bilden. Panasonic-skärmen har också ett ljud som får oss att dra på smilbanden. 360 ​​Soundscape Pro-högtalarsystemet (5.1.2 kanaler och 160 watt) har utvecklats i samarbete med Technics och är definitivt ett av de bästa TV-ljudsystemen vi har hört!

Slutsats

Även om vi har god erfarenhet av 55- och 65-tumsversionerna av Panasonic-skärmarna från tidigare tester så råder det ingen tvekan om att 77-tummaren erbjuder det där lilla extra när det gäller bildupplevelser. Äntligen kan du njuta av Panasonics fantastiska bildkvalitet i ett (relativt) stort format! Vi tvekar i alla fall inte: är du kräsen med bildkvaliteten och letar efter en riktig uppgradering är det storebror du ska välja.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Följ Ljud & Bild