Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Fånga tjuven i 4K

Arlos lyxiga kamerapaket håller ett öga på hemmet i skarp ultra-HD-upplösning

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Arlo Ultra 2 Spotlight Camera
John Hvidlykke

När det handlar om säkerhetsutrustning för det smarta hemmet så finns det Arlo – och sedan finns det alla andra. Arlo, som ursprungligen var en del av Netgear, har sysslat med övervakningskameror längre än de flesta och har ett enormt utbud.

Arlo Ultra 2 spelar in i full 4K-upplösning. I beckmörker. Och både inomhus och utomhus. Men det sitter ändå en rörelsekänslig LED-spotlight i kameran som kan lysa upp motivet i bländande vitt. Bara för att markera för objudna gäster att de blivit upptäckta – och inspelade.

Kameran kan känna igen människor, djur och fordon. För varje kamera kan man ställa in om den ska reagera på ett eller flera av dessa föremål – samt på andra rörelser. Ett scenario kan vara att kameran i vardagsrummet ska reagera på människor. Men inte på djur eller andra rörelser, till exempel svajande trädgrenar utanför fönstret. Har man en kamera vid ytterdörren kan den även ställas in för att känna igen paket som har levererats.

Arlo Ultra 2 är en av de dyraste övervakningslösningarna för privat bruk. Och ovanpå priset tillkommer ett månatligt abonnemangspris som är dubbelt så högt som vad Google tar för en liknande tjänst. Arlo är dock en av de mest erfarna och välrenommerade leverantörerna av hemövervakning. Och till skillnad från till exempel Ring – och för den delen Google – har Arlo ett oklanderligt rykte när det gäller hantering av kundernas data. Där Arlo Ultra 2 skiljer sig från konkurrenterna – och Arlos andra egna produkter – är på videokvaliteten. 4K-bilden gör att man får inspelningar där man har en mycket större chans att se vad som verkligen händer. Vilket ju är hela poängen med att sätta upp övervakningskameror.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen